„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Smartvoll “a 21. század relaxációs temploma”-ként hozta létre a fürdőt

A Smartvoll építészeti stúdió egy privát fürdőt tervezett az osztrák Hinterbrühl faluban, melyet úgy alakított ki, mint “a 21. század relaxációs temploma”.

A fürdő egy 20. század elején épített villa kiegészítéseként épült, a bécsi székhelyű Smartvoll által. A brutalista épületben jakuzzi, gőzfürdő, szauna, zuhanyzó és egy bár található, egy napozóterasszal, egy kültéri medencével és egy szabadtéri pezsgőfürdővel körülvéve.

A fürdő az ingatlan hátsó részén helyezkedik el, és kissé a villa fölé magasodik, ami hozzájárul az épületek közötti elválasztás érzetének fokozásához. A szerkezet teljes egészében rauris kvarcitból készült, egy világos, sötét szürke kőből, amely elég robosztus ahhoz, hogy ellenálljon a gőznek, a klórnak, a szaunából származó hőnek és a téli fagyoknak.

A kőtáblák függőleges és vízszintes irányban váltakozva alkotják a fürdő minden felületét, beleértve a padlót, és a mennyezetet. A tető túlnyúlása a lebegés illúzióját kelti, esztétikai kontrasztot alkotva az anyag fizikális és vizuális nehézségével.

Az épület alaprajza kőfalakkal választja el az egyes funkcionális zónákat. A szerkezet mind a négy oldalán nyitott a szabad felé, így akadálymentesen bejut a friss levegő és a nappali fény. Az időjárási viszonyokat figyelembe véve, télen a terek bezárhatók a falakba és a mennyezetbe rejtett üvegtáblákkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Smartvoll elmondása szerint a fürdő építészetét a modernizmus elvei vezérelték, egyszerű formákkal, a funkcionalitásra fókuszálva, felesleges díszítés nélkül. A stúdió hozzátette, hogy a monumentális épület úgy is értelmezhető, mint a wellness emlékműve vagy “temploma”, amely a történelem során a gyógyfürdőknek tulajdonított szakrális státuszt idézi fel.

Egy alagút, amely egykor egy földalatti tekepálya volt, köti össze a telken meglévő házat a fürdő alagsori szintjével. A földalatti folyosóról felfelé vezető lépcsők egyenesen a szerkezet bárterületéhez vezetnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb