„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Kormánymódosítás az árverések ügyében

A kormány szerdán ismét módosította a zálogtárgyak bírósági végrehajtáson kívüli értékesítésének szabályairól szóló kormányrendeletet, amelynek célja, hogy kiszámítható határidők mellett, tisztességes áron keljenek el az
árverezésre kerülő ingatlanok – hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón.

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter a részletekről azt mondta: ingatlant a jövőben csak a Pénzügy Szerveztek Állami Felügyelete (PSZÁF) által ellenőrzött pénzügyi szervezetek árverezhetnek el, kizárólag az adóhatóság hivatalos internetes honlapjához kapcsolódó Elektronikus Árverési Felületen. Az árverés során kizárólag az ügyfélkapun keresztül lehet majd ajánlatot tenni. Érvényesnek az árverés záró időpontjáig beérkezett, a becsült érték 70 százalékát elérő legmagasabb ajánlat minősül. Hozzátette: a licitek a meghirdetett időponttól kezdve három napon keresztül tartanak este 21 óráig.

Kiss Péter tájékoztatása szerint a rendelet módosítása április 15-én lép életbe, és figyelembe véve, hogy a szabályok szerint 45 és 60 nap közötti időszaknak kell eltelnie a hirdetmény közzététele és az árverés között, legkorábban június 1-én lehet árverést tartani. Az árverésről az illetékes önkormányzatot is értesíteni kell.

A miniszter kiemelte: az árverezés kezdeményezőjének egy 6 hónapnál nem régebbi szakértői értékbecslést valamint a lakóingatlan lényeges tulajdonságainak megállapítására alkalmas fénykép- vagy videofelvételeket is csatolnia kell az anyaghoz. Az adóhatóság az értékbecslés adatait a saját adatbázisa alapján ellenőrzi, és ha jelentős eltérést talál, büntetőeljárást indíthat. Ilyen esetben addig nem kerülhet árverezésre a lakás, amíg ez nem tisztázódik – közölte.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Kiss Péter emlékeztetett arra, hogy tavaly augusztus óta az önkormányzatok megvásárolhatják a területükön kényszerárverésre kerülő ingatlanokat és azokat bérbe adhatják korábbi tulajdonosaiknak. Az önkormányzatok úgy élhetnek az elővásárlási jogukkal, hogy a licit lezárását követő munkanapon öt óráig jelzik, tartják a beérkezett legmagasabb licit összegét.

A miniszter öt dolgot idézett fel ezzel összefüggésben: a kormány elfogadta a felelős hitelfelvételt szabályozó rendeletet, a hitelintézetekkel együttműködve a megalkotta a Banki Magatartási Kódexet, megteremtette a lehetőséget a kétéves áthidaló kölcsön felvételére, szigorította az árverezés szabályait és a téli időszakra kilakoltatási moratóriumot hirdetett.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb