„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

“Könnyű szerkezetek és anyagok” határozzák meg a K59 Atelier projektjét

A K59 Atelier építészeti stúdió otthont tervezett Di Linhben, Vietnamban, olyan helyi anyagok felhasználásával, amelyeket könnyen el lehetett szállítani annak távoli helyszínére, például fát és döngölt földet.

A Di Linh House névre keresztelt 50 négyzetméteres lakóházat 2022-ben építették egy család számára, akik a közeli Da Lat városból költöztek el a Covid-19 világjárvány idején. A projekt körülbelül három kilométerre található a legközelebbi falutól, és csak földúton érhető el, így a K59 Atelier olyan anyagokat használ fel, amelyek könnyen szállíthatók és minimális hatással vannak a környezetre.

Mivel a száraz évszakban kevés csapadék esett, a völgyben feljebb egy vízgyűjtő tározót hoztak létre. A feltárásból származó talajt használták fel az otthon döngölt földpadlójának kialakítására. Az otthon favázas, túlnyomórészt belső és külső panelekkel van kitöltve, amelyek rácsos paravánokat tartalmaznak, védelmet nyújtva a napsütéstől, miközben lehetővé teszik a levegő áramlását.

A keleti fekvésű, rácsos fa paravánok és egy tolóajtó egy teraszra nyílnak, amelyet a K59 Atelier helyezett el, és a völgyre néz. Ahol az otthon egy közeli, nyugat felé tartó útra néz, a vastag, döngölt földfalak kis ablakokkal és egy levélszekrényes üvegezéssel nagyobb magánéletet és árnyékolást biztosítanak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A faszerkezettel keretezett egyedi tér az otthon összes lakóterét tartalmazza, csak a fürdőszoba íves fala és az ágyat árnyékoló fa paraván választja el egymástól. A fenti tetőtérben olvasó- és meditációs terület található, és egy kis erkélyre nyílik a napfelkelte megtekintésére. Mellette toronyszerű építmény vesz körül egy tárolót, víztartályokat és villámhárítókat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb