„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az AIM Architecture közösségi parkká alakította át az elhagyatott kínai olajsilókat

A kínai AIM Architecture stúdió egy sor volt olajsilót alakított át Changzhou-ban Cotton Parkba, egy vegyes felhasználású közösségi térré, amelyet nyilvános kert és játszóterek vesznek körül.

A sanghaji székhelyű AIM Architecture feladata volt, hogy az üreges silókat olyan terekké alakítsa át, ahol a helyi közösség gyülekezhet és rendezvényeket rendezhet. A négy siló egy sorban áll, megőrizve eredeti elemeit, emlékeztetve a terület ipari örökségére.

A négy siló egyesítésére a stúdió egy egyenes utat vezetett be, amely átvág a nagy nyílásokon. Ez az út hengeres formájukat összekötő, üvegezett folyosókból és nyitott oszlopsorokból áll, és a környező parkból és játszóterekből is megközelíthető.

Belül minden silót más-más kezelésben részesítettek, hogy a különböző tevékenységeket lehessen lebonyolítani. A silók közül kettőben a belső, üvegházszerű szerkezet kialakítása lehetővé teszi a belső körülmények szabályozását.

Az egyik silót szinte teljesen változatlanul hagyták, fém falai szabadon maradtak, és az ülőhelyeket biztosító lépcsőzetes vörös téglapadló egészíti ki. Az étteremnek otthont adó negyedik siló is vörös téglával van bélelve, amely anyag a történelmileg uszályokon szállított a közeli csatornában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kétszintes étterem közepén egy téglakötegből álló rakás egy falépcsőt támaszt a felső szintre, ahol a kanyargó falakban újonnan kialakított ablakokból nyílik kilátás a közeli parkra. A Cotton Park összes silóját egy nagy tetőablak világítja meg a tető közepén, és drámai fényellipszist hoz létre, amely egész nap mozog.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb