„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

A New Normal kiállítás egy önellátó Sydney terveit mutatja be

Az “A New Normal” kiállítás olyan terveket mutatott be, amelyek célja Sydney önellátó várossá alakítása, beleértve az újrahasznosított szennyvízből sört készítő kocsmát.

A Powerhouse Múzeumban az éves Vivid Sydney fesztivállal együttműködve bemutatott A New Normal egy kiállítást és egy napenergiával működő pavilont tartalmazott, amely közösségi találkozóhelyként szolgált. Több mint ötven tervezőt, építészt, fejlesztőt, technológust, márkát és építészt hívtak meg Sydneyből, hogy új megoldásokat találjanak ki az ausztrál város legmakacsabb kihívásainak megoldására.

Az így létrejött koncepciók olyan megoldásokat kívánnak nyújtani, amelyek 10 éven belül Sydney-t víz-, energia- és egyéb nyersanyagok fogyasztójából ugyanazon erőforrások önellátó termelőjévé változtathatják. A projektet Jess Miller, a Finding Infinity ökokutatólaboratórium sydney-i igazgatója vezette.

A kreatív stúdiókat a fejlesztőkkel párosította, hogy olyan koncepciókat dolgozzanak ki, amelyek konkrét problémákkal foglalkoznak, és minimális politikai reformmal tíz éven belül megtérülnek. Köztük volt a The Last Pub on Earth, a Heaps Normal alkoholmentes sörgyártó cég és a Sydney Water együttműködése, amely egy Mad Max-szerű világot képzelt el, ahol a víz rendkívül szűkös erőforrássá válik.

A Forever Car koncepció eközben olyan jövőt képzel el, ahol belső égésű motoros autóit a nyugat-sydneyi műhelybe szállíthatja, és nyolc óra alatt tiszta elektromos autókká fejlesztheti őket – miközben a régi üléseket újra kárpitozzák. A projekt tervezését a Neeson Murcutt Neile építészei vezették a RoEV elektromos járműszoftver-szolgáltatóval, a KPMG könyvelő céggel és az Ausgrid áramelosztóval együttműködve. 

A Forever Car koncepció célja napi 60-80 autó feldolgozása körkörös, napenergiával működő gyártási sorban. A műhely egy szakképzési szolgáltatóval is együttműködve fejleszti a mechanika új generációjához szükséges készségeket, és támogassa az autóipart az átmenet során.

Cathy Smith és Philip Oldfield, a School of Built Environment, University of New South Wales, valamint James Hargrave, az Abstract8 tervezőstúdió munkatársa tervezte a Randwick Creative Ward-ot. A koncepció célja a hosszú távon üresen álló kórházi terek újjáélesztése kreatív és vállalkozói közösségek befogadására, bemutatva a Randwick Health and Innovation Campus (RHIP) kórházi osztályának MedTech startup vállalkozássá és kreatív stúdióvá alakítását.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A biofil és jóléti tervezési elveket követve a hosszú, sötét kórházi folyosók közösségi utcákká válnának, és fenntartható fából készült, leszerelhető munkaállomásokat helyeznének el az ablakok közelében, hogy javítsák a hőhatékonyságot, miközben természetes kilátást és napfényt biztosítanak. A korábbi éjjeliszekrények stúdióasztalokká válnának, és röntgenvilágítódobozokat használnának a kreatív alkotások bemutatására, míg az IV csepptartók támogatnák a neonvilágítást.

Miller szerint bár ezek közül a koncepciók közül sok a Sydney-re jellemző problémákkal foglalkozik, az A New Normal lényege, hogy a kihívástípusokat máshol is alkalmazható módon közelítse meg. E koncepciók megvalósításának igazi kihívása “a döntéshozók tehetetlensége és a különböző megközelítések kipróbálására való hajlandóság” – mondta.

Úgy véli, hogy ezeknek az elképzeléseknek a megvalósításához az első lépés az, hogy kisméretű prototípusokat készítenek, amelyeket bemutatnak a nyilvánosságnak, hogy elnyerjék támogatásukat, majd kísérleti projektekké alakítsák őket, amelyek pragmatikus módon tájékozódhatnak a politikáról.

Az A New Normal Sydney kiállítás a 2021-ben, Melbourne-ben megrendezett kezdeményezés sikerét követi.  Ross Harding vezetésével az A New Normal Melbourne 15 prototípust mutatott be annak érdekében, hogy Melbourne-t 2030-ra nulla szén-dioxid-kibocsátású várossá változtassa. Ezek közül nyolcat fogadtak el, és három már elkészült.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb