„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Devizahitel - perek - lehetőségekHírek

Kilakoltatási kvóta a Kilakoltatási moratórium után

Több forrásból arról értesültünk, hogy a kormány “Kilakoltatási kvóta” bevezetését fontolgatja.

Az április közepéig hatályos teljes kilakoltatási moratórium felpuhítását takarja a Kilakoltatási kvóta meghatározás.

Ezek szerint a kilakoltatásimoratóriumból kiesnének rengetegen.

De itt az a kérdés, hogy kik maradnak a Kilakoltatási moratórium védelme alatt:
A bajban lévők egy mainál szűkebb körének garantálna lakhatást
A bankok megszabadulhatnak a bedőlt jelzáloghitelek egy kis szeletétől, feltehetően néhány százalékától, közben a moratórium részleges fenntartása a szociálisan ellehetetlenülőkön segítene. Ez a kompromisszumos megoldás körvonalazódik az Index információi szerint a kormányban, amit egy, a teljes kilakoltatási moratóriumot felváltó kvótával érnének el. A tervek szerint az alacsonyra kalibrált kvóta nem oldaná meg az adósválságot (nem is ez lenne a célja), elsősorban a fizetőképes, de mégsem törlesztő adósokat – akikből egyre több van – tenné érdekelté a bankokkal való együttműködésben, hiteleik átstrukturálásában.

Az igazi nagy baj ma Magyarországon, hogy az sem fizeti a hitelét, aki fizetni tudná, mert korábban a Magyar Kormánytól elhangoztak olyan gondolatok, hogy ebben az országban senki sem fog az utcára kerülni, azért mert nem tudja a lakáshitelét törleszteni a válság miatt. Rengeteg olyan ember is nemfizetővé vállt, aki egyébként fizetni tudott volna. Most egyszerre jelentkezik majd sok embernek 3-6 hónap számlája, mert korábban nem törlesztett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kvótával tehát a bankok azokat az adósokat ültetnék asztalhoz, akik tudnának törleszteni, de a moratórium fedezékében és az állami kimentés reményében nem hajlandók rá. A pénzintézetek adósaik átvilágításával elég nagy találati pontossággal ki tudják szűrni ezt a kört, akik most a mindenkire érvényes moratórium miatt április közepéig érinthetetlenek, hasonlóan mindenki máshoz.

Az elképzelések között van a kvótakereskedelem is. E szerint a bankok adhatnák-vehetnék a kvótákat, így a több rossz adóst felhalmozó bankok nagyobb léptékben tisztíthatnák ki a portfóliójukat. A kilakoltatási kvótával megelőzhető lenne, hogy az ingatlanpiacon az árakat lenyomó túlkínálat alakuljon ki, mert a bankok nem egyszerre, hanem csak a rájuk eső (esetleg vásárlással bővített) kvótának megfelelő mennyiségben ereszthetnék a piacra a rajtuk maradt ingatlanokat.

Legutóbb Nagy Anna fogalmazott úgy a kormány oldaláról, hogy “még nem született döntés a kilakoltatási moratórium meghosszabbításának módjáról, de a kormánynak továbbra is határozott szándéka, hogy senkit se lehessen kiköltöztetni a házából csak azért, mert nem tudja fizetni a törlesztő részleteket”.

A nagy kérdés a “Kilakoltatási kvóta” ügyében az, hogy ki és milyen információk birtokában fogja eldönteni azt, hogy valaki tud törleszteni csak nem akar, vagy akar de nem tud.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb