„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A bank elviszi a kifizetett lakást is – Magyar valóság

Korábban több média is beszámolt arról, hogy olyan lakást is elvisz a bank, melyre egyetlen forint hiteltartozás sincs, sőt még olyat is, melyre hitelt sem vettek fel az építtetők.

A szombathelyi Napfény lakópark közel 20 családjának az életében most sűrű fellegek gyűltek. A lakókat ki akarja lakoltatni az MKB Bank.

Az ügy pikantériája, hogy a lakók egy része nem is vett fel hitelt, így a kilakoltatási moratórium által védett százezer magyarral adóssal ellentétben nincsenek elmaradásaik sem a bankokkal, sem a közműcégekkel szemben.

A teljes vételárat rendezték, február 15-én mégis kipenderíti őket az otthonaikból az építkezést finanszírozó bank. Az építtető Napfény Lakópark Kft-ből több tízmillió forint eltűnt, így a cég adósa maradt a beruházást 660 millió forinttal finanszírozó banknak. A vállalkozás csődöt jelentett, a vezetőinek a saját nevükön nincs vagyona, ezért a bank ezért a lakókon próbálja érvényesíteni a jelzálogot.

Az építtetől az ingatlan-adásvételi szerződésben megadott számlaszámra, az építtető cégnek fizették ki a több tízmilliós vételárat. Ezután megkapták a használatbavételi, vagy a köznyelv szerint a lakhatási engedélyt, majd beköltöztek az új házakba.

 

De a jelzálog nem került le az ingatlanokról.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Lakatosné Pintér Katalin az egyik károsult már a Blikknek is nyilatkozott, aki családjával egy panelházból költözött ide, amikor megszületett a harmadik gyerekük. Elmondta, hogy egy levelet kaptak a banktól, hogy a lakás vételárát azaz 18,9 millió forintot fizessenek még ki. Hosszú huzavona után 3 millió forintért megvásárolták a nyugalmukat a banktól.

A többi család már nyilatkozni sem mer, mert rettegnek az utcára kerülés miatt. Egyik banktól sem kapnak hitelt, hogy valamit adjanak a követelőző banktól.

Az önkormányzat megígérte, hogy a kilakoltatottak egy évre szükséglakást kapnak, de ez egyáltalán nem vigasztalja a zömében fiatal családokat, akik minden pénzüket beleölték álmaik házába.

A rendőrség sem tesz semmit, hiába történtek feljelentések. Azt mondják, hogy nem volt megállapítható a bűncselekmény.

Az ügyben az ügyfeleknek az érintett MKB Bank azt a választ adta: azoktól a lakóktól követelik a pénzt, akik közvetlenül a vállalkozó számlájára utalták a vételárat, nem pedig a bank szerint a szerződésekben amúgy szereplő, a pénzintézet által elkülönítetten kezelt bankszámlára. Márpedig addig nem vehetik le a jelzálogot az érintett ingatlanokról, amíg a vételár erre a bizonyos számlára meg nem érkezik.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb