„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A készház mitől készház?

Sokan kérdezik, hogy a készház szó mit jelent. A kérdés jó, mert szó szerint azt kellene jelentenie, hogy valaki rendel egy könnyűszerkezetes készházat akkor a gyártó felrakja a kamionra és kiszállítja.
A Készház elnevezés meghatározása: Eredetileg “Ház a gyárból” lenne a találó kifejezés.
Szűkebb értelemben: A készház előre elkészített elemekből létrehozott fal, tető és födémszerkezet, melyet időjárástól függetlenül gyártóhelyen állítanak elő, majd az építkezés helyszínén szerelik össze az egyes, már műhelyben legyártott tető és fal elemeket.

A készház készülhet acélszerkezetből, faanyagból, ragasztott fatartóból, vagy agyagkavics szerkezetből.
Kizárólag az a cég építhet könnyűszerkezetes házat Magyarországon, aki a Magyar Szabvánnyal, Harmonizált Eu-Szabvánnyal, vagy ÉMI minősítéssel tehát, ÉME számmal rendelkezik (Építőipari Megfelelőségi Engedély), valamit eleget tesz a 3/2003-as együttes kormányrendeletben foglaltaknak.
A készházak fő jellemzői:


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
 • A gyorsaság, mely akár 2 hónapnál rövidebb idő is lehet egy kulcsrakész épület esetében,
 • Az energiatakarékosság, mely már a kivitelezésnél is jelentkezik, hiszen kevesebb emberrel rövidebb idő alatt kivitelezhető egy könnyűszerkezetes készház és az üzemeltetés alatt sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy tégla, vagy beton épület. A legtöbb készház A+ energiaosztályba tartozik az idén életbe lépett energiatanúsítvány előírásainak alapján.
 • Helytakarékos. Egy könnyűszerkezetes ház kétszeres tégla szigetelési érték mellett fele olyan széles helyet foglal. ezért több hasznos alapterület marad a lakásunkban. Egy 120 m2-es ház esetén egy nagyobb szoba méretet nyerhetünk.
 • A pontosság, hiszen egy könnyűszerkezetes ház sokkal méretpontosabb mint egy hagyományos kivitelezésű épület. A derékszög derékszög, a függőleges függőleges, a sík az sík és méretet milliméterben számolják.
 • A kiváló minőség, hiszen egy MAKÉSZ minősített, ÉME engedélyes könnyűszerkezetes készház garancia a minőségre a folyamatos fejlesztések és kontroll miatt.
 • Árgarancia. Amennyiben Ön egy könnyűszerkezetes készházat rendel, a kivitelezési költségekre a vállalkozó árgaranciát ad.
 • Évszaktól független kivitelezés. Mivel nincs vizes technológia, ezért nincs fagyveszély, így egész évben kivitelezhető.

Gyakran előforduló kérdések a készházakkal kapcsolatban:

 • A téglaház, hogyan lehet készház, mert a Tv-ben láttuk az egyik nagy cég reklámját, hogy téglából készházat?
  Semmiképpen nem tekinthető gyorsháznak egy téglaház, de ugyanakkor nem is készáz és nem is könnyűszerkezetes épület. Ezeket a kifejezéseket a téglaházas és egyéb nehéz szerkezetből építő cégek marketingfogásként használják, mert a piacuk szűkül és így ezen rájuk nem jellemző fogalmakkal el tudnak csábítani embereket a rendszerük mellé.
  A készház, vagy a gyorsház kifejezés a könnyűszerkezetes házakra illik a legjobban. Ez azt jelenti, hogy a Kedves megrendelő fix áron garantált minőségben igen rövid idő alatt beköltözhet új otthonába. A rövid idő általában pénzügyi kérdés is. Akinek készpénze van és ha a gyártó cégnek is van kapacitása, akár 2 hónapon belül is beköltözhet új otthonába.
 • Saját magam is kivitelezhetem a könnyűszerkezetes házamat?
  Nem, hiszen jogszabály előírja, hogy csak ÉME minősítéssel rendelkező cég kivitelezhet kivitelezhet könnyűszerkezetes készházat. Ennek ellenére a készház gyártók legtöbbje lehetőséget ad a szereld magad lehetőségre, ami annyit jelent, hogy a Kedves Megrendelő épületének statikai vázszerkezetét és hőszigetelését az ÉME engedélyes kivitelező elvégzi, de a befejező munkákat a Megrendelőnek engedélyezi. Ebben az esetben a szakképesítést nem igénylő munkákat, mint pl: gipszkartonozás, burkolás, festés, beltéri nyílászárók felszerelése, stb… a megrendelő elvégezheti saját kezűleg a barátaival.
 • Készházakra is adnak lakáshitelt?
  Igen! Amennyiben Ön megfelel a hitel követelményeinek, és az építtető rendelkezik Makész és ÉME minősítéssel, abban az esetben ugyanazon feltételek alapján kap hitelt, mint más építési forma esetében.
 • Szocpol igénybe vehető a készházak építése esetén?
  Igen felvehető a szocpol ha Ön készházat épít, de sajnos csak 2009. július 1-ig, mert az alakuló kormány anti reform intézkedése, hogy a szocpolt megszünteti.
 • Készházakkal kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdésekért és Válaszokért kattintson ide.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb