„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Késedelmesen törlesztjük hiteleinket Magyarországon

A hitelállomány minősége tovább romlott a második negyedévben – derült ki a PSZÁF pénzügyi szektorra vonatkozó kockázati jelentéséből. Egyre többen nem törlesztenek időben, s az átlagnál gyorsabb ütemű romlást figyelt meg a felügyelet a jelzáloghiteleknél.

A PSZÁF adatai alapján késedelmes hitelek darabszámát vizsgálva az összes hitelszerződés 38,8 százaléka késedelmes, 23,2 százaléka pedig 90 napon túli elmaradásban van. A felügyelet jelentésében rámutat a romlás okára is: az alacsony szintű gazdasági aktivitás, az év elején tetőzött munkanélküliségi ráta, a növekvő csődgyakoriság, a háztartások és vállalkozások pénzügyi tartalékainak kimerülése, illetve a gyengülő forint miatt a devizahitelek terheinek növekedése.

Elképzelhető, hogy ez az adat egy kicsit fals adatot ad, mivel egy a bankok nem tartották soha ennyire nyilván a statisztikákat mint most, illetve egy az 5 napon túli csúszásokat mutatja. Tehát elképzelhető, hogy nagyrésze ezeknek a csúszásoknak csak 10-20 nap közötti.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lakosok körében óriási a tájékozatlanság a kilakoltatási moratóriummal kapcsolatban.

A PSZÁF azt is megállapította, hogy a lakossági hitelállományon belül az átlagosnál gyorsabban romlott a jelzáloghitelek minősége: az összes szerződés 23 százaléka volt késedelmes, 8,2 százaléka, vagyis 105 ezer szerződés pedig 90 napon túli fizetési késedelmes.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb