„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Kenderbeton és fa felhasználásával építette stúdióját a londoni építészeti cég

A Commonbond Architects londoni cég megtervezte és felépítette saját stúdióját egy kert végében Abbey Woodban, kenderbeton és fa kombinációjával.

A Gardenhide Studio névre keresztelt délkelet-londoni munkaterület célja, hogy bemutassa a kenderbetonban – egy kenderből és mészből készült biokompozit anyag – építőanyagként rejlő lehetőségeket. A kenderbeton mellett a Commonbond Architects újrahasznosított anyagokat és favázat használt a téglatest alakú térfogat létrehozásához, amelyet egy hajlásszögű tető borít.

“A projekt mögött meghúzódó fő ötlet az volt, hogy valami olyasmit hozzunk létre, ami tartósnak tűnik, és nem olyan, mint egy hagyományos könnyűszerkezetes faház” – mondta Kate Nicklin, a stúdió társigazgatója. “Tetszik nekünk, hogy beszerezhető az Egyesült Királyságból, és támogatja a kistermelőket, szeretjük, hogy egészséges környezetet teremt, ahol nincs füstgáz, és légáteresztő tulajdonságai vannak, megköti a szenet, és végső soron biológiailag lebomlik.” – tette hozzá.

Bár a bejárat a kertszintről nyílik, a stúdió egy méterrel a föld alá süllyed. Az épület bejáratánál falépcsőkön lehet megközelíteni, amelyet mélygerendás eresz véd. A Gardenhide Studio bejárata egyenesen a fő munkaterületbe vezet, amelyet a kertre néző szélen nagy ablakok határolnak, amik a virágokra nyíló kilátást nyújtják. 

Az egész belső teret semleges színvilág jellemzi, világos agyagfestésű falakkal és faburkolattal, amelyet századközepi bútorok, újrahasznosított anyagok és puha dekorációk egészítenek ki. Ennek a térnek a közepén egy bézs színű terítővel ellátott hosszú asztal alkalmi munkaterületként funkcionál. A szoba hátsó szélén testreszabott szekrények és fiókok húzódnak, amelyek tetején mosdókagyló alkotja a konyhát és a tárolóhelyiséget.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szomszédban, a második szobában kényelmes ülősarok található. A fő munkaterülethez egy nyitott ajtó és egy négyzet alakú nyílás kapcsolódik. Az ülősarokban beépített L-alakú fapad, texturált mészkő kandalló és egy kis fürdőszoba feletti tárolóplatform található.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb