„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Boltíves tetők és laterit falak jellemzik a modern otthont Indiában

A hordóboltozatos betontetőket vastag laterit falak támasztják alá az indiai The Stoic Wall Residence épületében, amelyet a Lijo Reny Architects helyi stúdió épített.

A Kadirurban található otthont a Lijo Reny Architects tervezte modernnek, de regionálisnak, olyan elrendezéssel és anyagpalettával, amely megfelel Kerala trópusi éghajlatának; fákkal körülvett, nagy területen, a nap mozgását követve, kis udvarokkal elválasztott, különálló területek sorozatába szerveződik.

Az otthon L-alakú alaprajza négy zónára oszlik, kezdve egy formális nappalival, amelyet egy hordóboltozatú tető és egy nyitott parkolóhely zár. A beltéri és kültéri sétányok áthaladnak egy nagy udvaron, és a második zónába vezetnek, ahol egy nagy nappali, étkező és konyha teljes magasságú üvegezéssel rendelkezik, amely mindkét oldalon a külső terekre néz.

Északon a harmadik területen három földszinti hálószoba található, amelyek tetején egy kis hordóboltozatú tető található, és üvegezett végei a kertre néznek. Ebben a zónában található egy pooja (imaterem) is, amely egy hosszú folyosón keresztül érhető el, amely összeköti az egyes hálószobákat, és amelyet kis, kör alakú tetőablakok világítanak meg.

A negyedik zóna a felső szintjén található, egy további hálószobával és házimozival. Ezeket egy félig kültéri sétány veszi körül, amelyet egy cső alakú fémkerettel alátámasztott, hullámos terrakotta tömbökből álló paraván véd.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső és a külső egységesítése érdekében mindkettő hasonló anyaggal rendelkezik, a beton, a laterit kő és a burkolt padló hátteret teremt az ügyfél saját gyűjteményéből származó egyszerű bútorok és műalkotások számára.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb