„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Kanye West (Ye) nyers betonra csupaszította a Tadao Ando által tervezett tengerparti házat

Ye zenész, korábbi nevén Kanye West, eltávolította az ablakokat és kibelezte a betonházat a kaliforniai Malibuban, amelyet Tadao Ando, elismert japán építész tervezett.

Az otthon csupasz szerkezetéről készült képeket széles körben megosztották egy New Yorker-cikk nyomán, ahol Tony Saxon vállalkozó részletezte, hogyan zúzták le a házat Ye kérésére, akit az elmúlt években nyilvános antiszemita megjegyzései miatt elítéltek.

A Ye által 2021-ben 57,3 millió dollárért vásárolt Tadao Ando által tervezett tengerparti ház átalakítása során kitépték az óceánra néző ablakokat, a konyhát, a márvány fürdőszobákat, a beton pezsgőfürdőt és a rozsdamentes acél kéménycsövekkel ellátott beltéri kandallót. A munka nem sokkal a vásárlás után kezdődött, és 2021 decemberében Malibu városa kiadta az első három munkaleállítási parancsot, mivel az építkezés engedélyek nélkül zajlott. Idén áprilisban hozták forgalomba 39 millió dollárért.

Az otthont eredetileg a Pritzker Architecture díjas Ando tervezte a Wall Street-i finanszírozónak, Richard Sachsnak, a helyi Marmol Radziner építészeti stúdió pedig ügyvezető építészként és fővállalkozóként dolgozott. A 2013-ban elkészült ház lejtős tengerpartra épült, és négy betonoszlopra emelkedik a strand fölé.

Kétszintes betonhomlokzat az utcára néz, óceánra néző homlokzatán korábban padlótól mennyezetig érő ablakok és üvegkorlátok voltak, amelyeket eltávolítottak. A fényképeken biztonsági korlátok láthatók a betonhéj peremén, ahol egykor az ablakok és az üvegkorlátok voltak, amelyek berozsdásodtak és befestették a betonpadlót.

A The New Yorker arról számolt be, hogy Ye felkereste a Marmol Radzinert, hogy változtatásokat hajtson végre a házban, beleértve a szekrények eltávolítását és a lépcsőház rámpává alakítását. A stúdió beleegyezett, hogy kivehetik a szekrényeket, de semmi mást, ami után Ye Saxonhoz fordult.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Állítólag Saxont Bianca Censori hívta meg a malibui ingatlanba, aki a Melbourne-i Egyetemen építészetet tanult, és most Ye házastársa. Saxonnak és kollégáinak hat hétbe telt, mire lecsupaszították a belső teret, és közben a kibelezett betonházban aludt. Saxon most beperli Ye-t hátsérülés és alulfizetés miatt.

„Vicces – és bizonyos értelemben nem is vicces – azt mondani: „Én vagyok az az ember, aki egyedül rombolta le ezt az építészeti remekművet” – mondta Saxon a The New Yorkernek. – “De nagyjából ezt tettem.”

Annak ellenére, hogy nagyra becsüli Tadao Ando építészt, Ye-nek megvoltak a saját vágyai a ház iránt, amivel egy retró bombamenhelyet akart idézni. Ez magában foglalta a konyha, a fürdőszobák, az ablakok, a világítótestek, a fűtés és a légkondicionálás megszüntetését, valamint az áram- és vízellátás megszüntetését.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb