„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

“Förtelmes” átépítés nyerte az Egyesült Királyság legrondább épületének díját

A brit Broadway Malyan stúdió által végzett liverpooli Lime Street átépítését az ország legrondább új épületének választották az idei Carbuncle Cupon.

A The Fence brit magazin által szervezett bírák a Lime Street felújítását választották „Nagy-Britannia legrondább új épületének” az utoljára 2018-ban megrendezett versenyen.

“A legelső megtekintésétől kezdve két zsűritagunk ezt választotta az első helyre, és a hosszú lista szűkítése után is tartotta helyét ez a förtelmes építészeti szerencsétlenség.” – áll a The Fence díjkihirdetésében.

A 2019-ben elkészült Broadway Malyan átépítési tervei gravírozott fémpaneleket tartalmaznak, amelyek a Liverpool Lime Street vasútállomástól vezető utca egyik homlokzatát fedik át. A maratott táblák azokat az évszázados épületeket ábrázolják, amelyeket lebontottak, hogy helyet adjanak az újjáépítésnek, amely ma szállodát és diákszállást tartalmaz.

“Egy csomó fejlesztőnek megengedték, hogy ledöntsön egy történelmi eklektikus épületsort – beleértve a hőn szeretett, nagyon hiányzott futurista mozit is –, és egy ilyen semmiséggel helyettesítsék” – mondta Tim Abrahams, az Architectural Record közreműködője és a zsűri elnöke. “Olyan banalitás, hogy egyetlen lehetőségük az, hogy letakarják egy paravánnal, amelyre ugyanazokról a régi lebontott épületekről készült portrékat rajzolták” – folytatta.

A zsűriben Abrahamhoz csatlakozott a Dezeen szerkesztő-helyettese, Cajsa Carlson, Vicky Richardson építészeti kurátor, James McLachlan, az Icon korábbi szerkesztője, a Financial Times megbízott szerkesztője, Lucy Watson, a The Fence szerkesztője, Charlie Baker, valamint az előadó és a Carbuncle Awards társalapítója, Penny Lewis.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A The Fence által 2024-re újjáélesztett Carbuncle Cup célja, hogy azonosítsa az Egyesült Királyság “legrosszabb” új építészeti projektjeit. A Building Design (BD) építészeti magazin 2006 és 2018 között évente futtatta az eseményt. A Lime Street felújítása mellett további öt projekt került a listára, köztük az edinburghi W Hotel a Jestico + Whiles-től, a glasgow-i Virgin Hotel a Twenty First Architects-től és a Royal Liverpool University Hospital a Carilliontól.

A zsűrik 50 döntős pályamű közül választották ki a rövidlistán szereplő projekteket, mindegyiket a használhatóság hiánya és a környezetre gyakorolt ​​negatív hatása, valamint az esztétikai ellenszenv miatt választották ki.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb