„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Juta és kender templom épült a Sharjah Architecture Triennálé alkalmából

Yussef Agbo-Ola építész a Sharjah Architecture Triennálé részeként sátorszerű templomot készített, amelyet Sharjah domborzata és biológiai sokfélesége inspirált.

A templomot, amely a triennálé székhelyéül szolgáló egykori iskola egyik osztálytermét foglalja el, Agbo-Ola, az Olaniyi Studio londoni környezettervezési iroda munkatársa tervezte füstölő és elmélkedő helyként.

A Jabal: 9 Ash Cleansing Temple elnevezésű szerkezetet juta-, kender- és pamutfonalakból kötött szövetből készítették, hogy elgondolkodtasson arról, hogyan hat az éghajlatváltozás Sharjah biológiai sokféleségére. 

“A Jabal: 9 hamutisztító templom egy élő építészeti egység a nem emberi élet és a veszélyeztetett fajok tiszteletére egy félelmetes hegy méhében” – mondta Yussef Agbo-Ola a projekt kapcsán.

“Az építészeten, performanszon és művészeten átívelő efemer rituálék előtt tiszteleg a beduin, joruba és cseroki közösségekben, amelyek tisztelik a természeti világot és gyakorolják a környezetszentelést” – folytatta. “Ez a szakrális építmény a bakhoor vagy füstölő égetés kollektív aromaszertartásainak helyszíne, meghívja a látogatókat, hogy vegyenek részt a szertartásokon az építmény belső oltárain belül.”

A szárított sárral körülvett sátorszerű építmény formája és színe a Sharjah szomszédos Ras Al Khaimah emírségben található Jebel Jais hegyet hivatott felidézni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Alapvető meggyőződésem, hogy a hegyek olyan anyák, amelyek magukban hordozzák a környezet bölcsességét és DNS-ét” – mondta Agbo-Ola.

“Tudnak hozzánk beszélni, és olyan tájképi elemeknek tekinthetők, amelyek méretük és jelenlétük miatt alázatosak vagyunk. Az igazság az, hogy a felszín alatti tektonikus rétegek láthatatlan feszültségei és mozgásai is kiszorítják őket a földből.

“Amikor ezek az organizmusok, amelyeket a kötések szimbolikusan ábrázolnak, a templomban összekapcsolódnak, egy új vizuális ökoszisztémát hoznak létre, az ökológiai egyensúly érdekében egymástól való függésük szimbolikus formájaként.”

Agbo-Ola szerint a szerkezetet a termékenység és az átalakulás természetes folyamatának ünneplésére is tervezték, és összességében azt reméli, hogy a templom az elmélkedés tereként fog működni.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb