„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az ODOS Architects piramis alakú Corten-tetőkkel koronázott meg egy szeszfőzdét

Piramis alakú Corten acéltetők határozzák meg az ODOS Architects által tervezett lepárlót Monasterevin külvárosában, az írországi Kildare megyében. A Canal Grande partján található szeszfőzde egy meglévő, 18. századi gabonamalmot és egy sima felületű betonból és corten acélból készült bővítményt foglal el.

Az ODOS Architects által a whiskygyártó Church of Oak számára tervezett lepárló építészete a helyszín ipari örökségét ünnepli, és egy építészeti mérföldkő a csatorna mentén.

A működő szeszfőzde nyitva áll a nagyközönség előtt, és van egy kávézója, valamint a termelési területen magasföldszintek és üvegpadlók, amelyek a whiskykészítés folyamatába nyújtanak kilátást. A régi ballykellyi malom épületei ma kiállítótermeket és rugalmas irodahelyiségeket tartalmaznak a komplexum számára, tetejükön egy új tetőterasszal.

A szeszfőzde változatos programját lineárisan alakították ki, a termelési területet magában foglaló bővítmény és a nyilvános bejárat a meglévő malom épületeitől délre került. A kiegészítésekhez felhasznált anyagokat úgy választották meg, hogy tükrözzék a telephely múltjának és jelenének ipari jellegét. 

A kibővítés falait világos felületű beton fedi, mely kortárs kapcsolatként szolgál a helyszín történelmi szövete és jellegzetes tetője között. A szeszfőzde felé az út felől közeledve corten támfalak hasítotják át a tájat, a kemény széleket pedig ültetett vadvirágágyások puhítják.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egész épületben ünneplik azokat az ipari szerkezeteket, amelyek hozzájárulnak a whisky gyártási folyamatához. A nagy gabonasilók jól láthatóan a szeszfőzde egyszintes bejárata felett helyezkednek el, és körkörös tetőablakon keresztül meg is tekinthetők. A szeszfőzde belsejében nagy réz lepárlók emelkednek ki a padló üregében, melyek szintén megtekinthetők a fenti magasföldszintről.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb