Home / 5% ÁFA / Jön a 27% áfa az 5% helyett az építőiparban! Mi lesz a 2019-ben elkezdett házakkal, ami 2020-ban fejeződik be?

Jön a 27% áfa az 5% helyett az építőiparban! Mi lesz a 2019-ben elkezdett házakkal, ami 2020-ban fejeződik be?

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Napokon belül belépünk a 2019-es évbe, ez az utolsó esztendő az 5%-os ÁFA tekintetében a lakás és családi ház építés terén.

Az elmúlt 3 évben legalább 30-35%-os áremelés volt a családi ház és a lakásépítésben annak ellenére, hogy a korábbi 27%-ról 5%-ra csökkentette az állam a 300 m2 alatti nettó alapterületű családi ház építés áfa tartalmát. A hatalmas áremelés oka, hogy a megnövekedett családi ház- és lakásépítési kereslet arra ösztönözte a gyártókat, hogy árat emeljenek, ezt értelemszerűen a szakmunkás és segédmunkás állomány is kihasználta és ezáltal jelentősen növekedtek az árak. Sok esetben a generálkivitelező cégek fizették ki a megemelkedett költségeket, mert nekik árgaranciás szerződésük volt a megrendelőikkel.

2019-es évre már csak nagyon kis számban tudnak a kivitelezők családi ház építést vállalni, hiszen korábban lekötötték a kapacitásukat. Várható, hogy a 2019-es évben tovább nőnek az árak a kivitelezés terén és ezt az a tény erősíti, hogy 2020-tól újra 27%-os ÁFA összeget kell majd felszámítani, mely 22%-os áremelést prognosztizál. Aki bele akar férni az alacsonyabb ÁFA körbe, annak azonnal el kell kezdenie a tervezést és a kivitelezési szerződést is meg kell kötnie, hogy biztosítsa magát az 5%-os ÁFA tekintetében.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Mi történik, ha nem fejeződik be a családi ház építés a 2019-es évben? Hogyan kell az ÁFA összegét meghatározni?

Az Áfa tv. 57. § (1) bekezdése értelmében termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása esetében, ha az ügylet tárgya természetben osztható, és a részteljesítésnek egyéb akadálya nincs, a részteljesítés is teljesítés.

2019. december 31-ét követően elkészülő új lakóingatlan esetében a felek 2020. január 1-jét megelőző részteljesítésekben állapodnak meg, úgy az egyes részteljesítések az Áfa tv. 57. § (1) bekezdése értelmében teljesítésnek minősülnek, és az ellenérték részteljesítés(ek)hez igazodó összege arányában az új lakóingatlan értékesítését 5 %-os áfa terheli. A 2019. december 31-e utáni részteljesítéshez, teljesítéshez kapcsolódó arányos ellenérték rész után pedig 27 %-os áfa fizetendő.

Tehát, ami elkészül 2019-ben és leszámlázásra kerül, az 5%-os ÁFA tartalommal, ami 2020-ban teljesül azt 27%-os ÁFA tartalommal kell kiszámlázni és az áfatartalmat megfizetni.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

Ön földrengésveszélyes házban él?!? Magyarországon lehet pusztító földrengés? Könnyűszerkezetes és téglaház földrengéstesztek videón.

A tudósok korábban azt állították, hogy a 2018-as év a földrengések éve lesz és több …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..