„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Január 31-ig minden építőipari kivitelező cégnek regisztráltatni kell magát

A 2009 október elseje előtt már működő építőipari kivitelező cégeknek 2010. január 31-éig kell megszerezniük azt a nyilvántartási számot, amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) ad ki számukra nyilatkozta Ay János, az MKIK igazgatója az MTI-nek.

Elmondta, hogy a 2009. október elseje után újonnan alakult vagy alakuló cégeknek tevékenységük megkezdése után öt nap áll rendelkezésre a kamarai regisztrációs szám megszerzésére.

Nincs hiánypótlás

Ay János felhívta a figyelmet arra, hogy az október elseje előtt már működő cégeknek még nem kell mindenben megfelelniük a legújabb jogszabályi feltételeknek, e nélkül is regisztrálhatnak. Azonban 2010. február 1-jétől már nekik is meg kell felelniük a jogszabályokban előírt valamennyi feltételnek. Ugyanakkor az október elseje után létrejött cégek csak akkor kapnak regisztrációs számot, ha megfelelnek a jogszabályban előírtaknak, azaz rendelkeznek az adott tevékenység végzéséhez – ha kell – szakemberrel, illetve ha szükséges, felelős műszaki vezetővel, és alkalmas telephellyel.

Az MKIK igazgatója elmondta, hogy a regisztráció az építőipari kivitelezők bejelentése alapján történik, az eljárás során nincs lehetőség hiánypótlásra, elutasítás esetén elvész az 5.000 forint regisztrációs díj, ezért nagyon fontos, hogy a vállalkozások lehetőleg helyesen kitöltött adatlapot nyújtsanak be. A hiánytalan űrlap kitöltését segíti a kamara azzal, hogy elektronikus bejelentéshez használt szoftvert ellenőrző funkcióval működteti. Megkönnyíti továbbá az adminisztrációt az is, hogy hamarosan az ügyfélkapun keresztül is elérhető lesz a regisztráció – tette hozzá.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kamara becslése szerint építőipari kivitelezői tevékenység több mint 90 ezer társas és egyéni vállalkozó tevékenységi körében szerepel, de reálisan 20-25 ezer vállalkozás bejelentkezésére számítanak, mivel becslések szerint ennyien végezhetnek építőipari kivitelezői munkát.

Kerülnék a bírságot

Ay János elmondta, hogy az építőipari kamarai regisztrációs szám meglétének ellenőrzése január 31. után rendszeresen várható. A kamara eleinte felhívja a vállalkozó figyelmét a regisztrációs szám hiányára, s ha öt napon belül pótolja a cég, akkor nem büntetik meg. Hangsúlyozta, hogy szeretnék elkerülni a bírságot, először figyelmeztetnek, ha ennek ellenére folytatja a vállalkozás a szabályszegést, akkor viszont meg fogják büntetni. Egyéni vállalkozóknál 30 ezer forint, társas vállalkozásoknál 200 ezer forint lehet a bírság.

Forrás: SzuperingatlanKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

3 hozzászólás

  1. 1,Kiegészítőtevékenységű könyvelő vállakozást végzek,a Délalföldi régióban. A Békés megyei Iparkamarába kell beregisztrálnom?
   Kérdésem továbbá :2, Építőipari tevékenységet végző főállású vállakozó az Építőipari kamarához kell,hogy regisztráljon?
   3, Kiegészítőtevékenységet végző gyógynövénytermesztő egyéni vállalkozó a Agrár- kamarához regisztráljon?
   4,Főállású , Egyénivállalkozó és egyben Családigazdaság-ban működő gyógynövénytermesztő is az Agrár-kamarához regisztráljon?

   Kérdéseim, továbbá,hogy a regisztrációsdíjjon felül ,tagságidíjjat is kell fizetni?,ha igen egyösszegű vagy százalékos arányban? Van e különbség a Főállású és a Kiegészítőtevékenységet végző egyénivállakozó között?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb