„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Isabelle Heilmann párizsi textilműhelyt alakít loftlakássá

Isabelle Heilmann belsőépítész üvegezéssel és szintváltoztatással alakított át egy korábbi párizsi textilműhelyet egy nyitott terű lakássá, amelyben külön otthoni iroda is található. 

A Rue Jean-Pierre Timbaud-on található ingatlan tulajdonosai Isabelle Heilmann Epicène stúdióját kérték fel, hogy racionalizálja a belső teret, és hozzon létre egy otthoni munkavégzésre alkalmas teret, megtartva a lakás sajátos elrendezését.

A meglévő tetőtérben számos nem praktikus és romos helyiség volt, köztük egy szűkös hálószoba és három alacsony mennyezetű félemelet, amelyeket egykor szövettekercsek tárolására használtak. A belsőépítész eltávolított néhányat a meglévő szerkezetek közül, és a padlómagasság változásával elhatárolta az új tereket, miközben olyan belső ablakokat épített be, amelyek megtartják a vizuális kapcsolatot a szobák között.

A meglévő hálószobát körülvevő válaszfalakat eltávolították, és a helyükre épített emelvényen most egy otthoni iroda található, amelyben két munkaállomás és egy könyvtári polcokból álló fal kapott helyet. A félemeletek közül kettőt szintén elbontottak, így csak egy maradt a bejárat mellett, amelyet játékszobává alakítottak át és éjszakai vendégek elhelyezésére használtak.

A cég az egész belső térben igyekezett megőrizni a régi műhely szellemét, amely a tulajdonosokat vonzotta ebbe a térbe. A megemelt emelvény a régi félemeletek magasságváltozásait idézi, míg a geometrikus szobrászati elemek az eredeti elrendezést idézik. A visszatérő geometrikus motívumra példa a szekrényeket és tároló fülkéket tartalmazó kocka alakú térfogatok sora a peronra vezető lépcső két oldalán.

Egy aszimmetrikus ablak merész jellegzetességet teremt, amely összeköti a nappalit az új hálószobával, ahol egy lépcsőzetes fejtámla polcokat hoz létre könyvek, festmények és tárgyak számára. A konyha az irodai emelvénnyel szemben található, és egyszerű L-alakú elrendezéssel rendelkezik, amely a félemelet és az ablakok alá illeszkedik.

A szekrényegységek nyírfa rétegelt lemez ajtókkal és márványozott Corian munkalapokkal rendelkeznek, amelyek kiegészítik a belső tér minimalista, ipari megjelenését. Az eredeti műhely részét képező, teljes magasságú üveg- és acélfal gondosan megmaradt, és most egyik oldalon elválasztja a nappalit a konyhától és az étkezőtől.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A középső üvegfalban lévő ajtó a nappaliba vezet, ahol a mennyezetről felfüggesztett hinta a lehető legjobban kihasználja a szoba magasságát. A tulajdonosok üres vásznat szerettek volna a vintage tárgyak gyűjteményének bemutatásához, ezért a falakat és a padlót az egész lakásban fehérre festették, hogy tompa, minimális hátteret biztosítsanak.

A berendezés célja továbbá, hogy játékos, nyugodt és kreatív légkört teremtsen, amely az 1960-as évek modernizmusát idézi, és olyan klasszikus darabok, mint Achille Castiglioni Snoopy lámpája és egy Enzo Mari nyomtatvány adnak színpompát. A hálószobában egy sárgára festett ajtó és egy zöld ágytakaró vonzza a tekintetet, míg az étkezőben egy élénkzöld ajtó rejt egy mosdót mosdókagylóval ellátott WC-t, amely egy erőteljes rózsaszín cementcsempével van kirakva.

A hálószobában egy nagy öltözködési helyiség található nyírfa rétegelt lemezből készült szekrényekkel, amely egy olyan térben kapott helyet, amelyet korábban egy fürdőszoba foglalt el. A fő fürdőszoba a lakás más részein használt geometrikus témát veszi játékosan át, a francia Pop Corn cég lekerekített csempéivel burkolt geometrikus mosdókagylójával.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb