„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Saunders Architecture acélburkolatú házat készített az albertai Carraig Ridge számára

A norvégiai székhelyű Saunders Architecture egy Y alakú, Corten acéllal burkolt házat hozott létre padlótól a mennyezetig érő üvegezéssel egy dizájnközpontú környéken, az albertai Calgary közelében.

A találóan Y-House-nak nevezett épület alapterülete 190 négyzetméter, és a Saunders Architecture tervezőiroda által 2022-ben készült el. A rezidencia a Carraig Ridge nevű, formatervezésre összpontosító közösségben található, egy vidéki visszavonulásban, a Sziklás-hegység közelében.

A Carraig Ridge egy hosszú távú projekt, amelynek élén Ian MacGregor és lánya, Kate MacGregor áll, aki az XYC Design nevű céget vezeti, amely a közösségi fejlesztést felügyeli és a védett környezetbe tervezett, ökotudatos házak tervezését irányítja. A Banff Nemzeti Park lábánál fekvő Carraig Ridge 650 hektárnyi területből áll, amely 550 hektárnyi természetes tájra oszlik a közösség számára, 100 hektárnyi pedig 40 ház fejlesztésére szolgál, amelyeket egy-egy díjnyertes építész tervez.

Az egyszintes háznak három “küllős” része van. A lakók az északkeleti küllőn keresztül lépnek be egy garázzsal és fedett tornáccal egy háromszög alakú előcsarnokba. A közösségi terek a központi csomópontban helyezkednek el, az északnyugati küllős végén egy privát lakosztály és iroda, a délkeleti küllős végén pedig az elsődleges lakosztály található.

A lakóterek fehér falakkal és világos fa mennyezetekkel és padlókkal rendelkeznek. A padlótól a mennyezetig érő ablakokat fekete fémkeretek tartják, a nappaliban pedig egy fatüzelésű kályha lóg a mennyezetről.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A konyhában az alacsony profilú malomipari munkák beleolvadnak a fehér falakba, a nagy szigethez pedig szürke márványt használtak. A fekete készülékek és csaptelepek hangsúlyozzák a teret. Egy nagy pince a föld alá rejti a szolgáltatásokat, a tároló- és a támogató helyiségeket.

A tetővonal kissé megcsavarodott, hogy három ék alakú tornácot alkosson, sima fa fedélzettel és aljzattal, amelyek a hegyi és erdei kilátásra néznek. A fafelületekkel ellentétben a házat Corten-acél héjjal burkolták.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb