napi hírmorzsák

Egyedi hozzáépítés a PRAUD jóvoltából

A PRAUD építészeti vállalat által kivitelezett Tuladandasana House projektje alatt egy dél-koreai munkásszállót alakítottak modern családi házzá.

Dél-Korea ipari városa, Pohang jól ismert a Posco szülővárosaként, mely egy globális acélipari vállalat. Az eredeti ház egy olyan környéken található, ahol a Posco családi házakat épített alkalmazottai számára, lakóhelyeként az 1980-as években. A városban számtalan prototípusos téglaház található, melyek kissé intézményes terveit a Posco adta ki évtizedekkel ezelőtt, mely egy egységes városképet eredményezett. Azóta sokan ezeket a szerkezeteket új és nagyobb házakra cserélték.

Mivel az eredeti téglaház több mint egy évtizede az ügyfél otthona, az új bővítés stratégiája az volt, hogy az eredeti szerkezetet megőrizzék annak jelenlegi állapotában, egy új szerkezeti rendszer hozzáépítése mellett, amely támogatja a függőleges bővítést. A kihívás az volt, hogy az új támogatás csak minimális beavatkozással járjon a törékeny eredeti téglaházban a földszinten. Ennek a kihívásnak a megválaszolására az építész csapat tagjai olyan tartóoszlopokkal egészítették ki a koncepciót, amelyek kívülről támogatják a régi ház homlokzatán túlnyúló felső szintet, az eredeti épületet a lehető legérintetlenebbül, szabadon hagyva.

Az épület új külső megjelenése a túlnyúlás miatt a Tuladandasana jógapózra hasonlít, a projekt innen kapta a nevét. Az ügyfél a második emeleten található új bővítmény egy nagy, nyitott közös térrel rendelkezik, melyet különféle társasági események, például előadások vagy vacsorák biztosítására terveztek. A tetőablakkal ellátott zóna, mely egy áttetsző függönnyel elválasztható a tér többi részétől, cseppet szokatlan célt szolgál: “bárki elvonulhat amikor magányra vágyik, vagy egy kis csoport gyűlhet össze a minőségi időtöltés érdekében.” – mondták az építészek.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A cég által alkalmazott szerkezeti lépése kissé radikálisnak tűnhet, azonban a célnak tökéletesen megfelel: egy modern bővítés hozzáadása, anélkül, hogy az veszélyeztetné az alatta lévő meglévő épületet, illeszkedve a környéken lévő többi ház összképéhez.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close