„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Hollywoodi irodák spirális, növényekkel fedett teraszokkal

A brit Foster + Partners építészstúdió bemutatta egy Hollywoodban épülő irodatorony látványképeit, amelynek külsejét spirális teraszok veszik körül. A Sunset Boulevardon, egy kéthektáros telken elhelyezkedő 22 emeletes épület 48 770 négyzetméter alapterületű kreatív irodáknak ad majd otthont.

A látványképek egy kör alakú tornyot ábrázolnak, kiugró, fehérrel burkolt lemezekkel, és minden szintjét egy ‘üvegfüggönyfal’ veszi körül. A növényekkel borított teraszok sorozata spirális alakban emelkedik felfelé az épület homlokzatába, így a szerkezetet körbeölelő zöld falak benyomását kelti.

A teraszokon több ülőhely is helyet kap, amelyek a padlótól a mennyezetig érő üvegfalakban lévő ajtókon keresztül vezetnek a belső munkaterekbe. A Foster + Partners vezető partnere, Patrick Campbell szerint a teraszok természetes fényt és szellőzést is biztosítanak, hogy “egészséges és rendkívül produktív” munkakörnyezetet teremtsenek.

A kör alakú épületet úgy alakítják ki, hogy 360 fokos kilátást nyújtson a környező Los Angeles belvárosára, miközben jellegzetes tereptárgyat alkot. Az épület földszintjét úgy tervezték, hogy “bevonja az utcát”, és egy “kiterjedt” LED-videoképernyőt, éttermeket, közösségi tereket, színházat és galériát tartalmaz majd. A legfelső emeleten egy pavilon alatt egy étterem kap helyet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt a csapat szerint “Hollywood vezető tartalomkészítőinek érdeklődését hivatott felkelteni”. Ezek részei annak a javaslatnak, amelyet az épület fejlesztője, a The Star LLC nyújtott be a városnak. Ha jóváhagyják, a csapat szerint a projekt 2026-ban teheti meg az első lépéseket. A befejezés 2029-re várható.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb