„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Durva anyagfelületek határozzák meg a szöuli galéria belső tereit

A meglévő beton- és téglaszerkezet durva felületeit fehér kiállítási terek kontrasztálják a szöuli Arario Galériában, amelyet a japán Schemata Architects stúdió nemrég fejezett be. A galéria a Space Group Building hátsó részén található, amely Dél-Korea modernista ikonja, és amely az Arario Múzeumnak ad otthont.

A Kim Swoo-geun építész által tervezett, szürke téglából épült, műemlékvédelem alatt álló épületet az 1970-es években fejezték be, és 2014-ben alakították át múzeummá. Az épület mellett található egy 1990-es évekbeli üvegezett bővítmény, amelyet Jang Se-yang építész, Swoo-geun tanítványa tervezett, valamint egy hagyományos dél-koreai ház, a hanok, amelyet a 2014-es újranyitáskor helyeztek át a helyszínre.

Ezen építészeti háttér között található egy tégla- és betonépület, amelyet az 1980-as években építettek a területhez, és amelynek Arario Galériává történő átalakításával a Schemata Architects-et bízták meg.

Mivel a stúdió olyan teret akart létrehozni, amely “kívülről változatlannak tűnik”, megtartotta az épület szerkezeti vázát és sötét téglafalazatát, amelyet eredetileg a Space Group Building kiegészítésére választottak.

A négy emeletre és egy pinceszintre szervezett, fehér falú galériaterek a meglévő lépcsőház, lift, kiszolgáló- és raktárterek mellett helyezkednek el, ahol a szerkezet nyers anyagú burkolatait szabadon hagyták. Ezekben az ipari hangulatú terekben a falakat fémkeretre helyezett rétegelt lemezből készítették. Fémajtókkal és fehér fémkorlátokkal párosítva szándékosan kiemelkednek a meglévő épület “csontvázából”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az alagsorban a szomszédos múzeum sötétszürke téglafalazata tükröződik a téglapadlóban, amely az egész térre kiterjed. A harmadik emeleten a külső fal egyes részeit eltávolították, hogy a VIP-részlegben teljes magasságú üvegfalat hozzanak létre. Ez a közeli Changdeokgung-palota és a környező park felé néz, amely a lépcsőház ablakain keresztül is látható.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb