„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekKörnyezetvédelem, energiatakarékosság

Hogy is néz ki egy passzív és egy aktívház?

Mi is az a napjainkban rengeteget emlegetett passzív ház?

A passzív ház az egy olyan ház, melynek szinte egyáltalán nincsen szüksége aktív fűtésre.

Minimalizálni kell a hőveszteséget. Ezt egyrészről rendkívül modern és nagy hőszigetelést adó anyagokkal érhetjük el a fal, födém és a padló tekintetében, de ehhez még nagyon fontos, hogy a nyílászáróink is teljesítsék a kívánalmakat, valamint az építésznek a tájolást pontosan meg kell határoznia.

A passzívháznál a hőveszteségeket minimalizáljuk és a belső ( emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések) hőleadásából származó hőnyereséget maximalizáljuk.

Kiemelten fontos, hogy a belső megtermelt hőt szellőztetéskor ne engedjük ki a szabadba és a bejövő levegőt pedig elő fűtsük, vagy elő hűtsük a kilépő hő energiájával. Ezt egy rekuperátoros hővisszanyerő berendezéssel érhetjük el.

A passzív házakban a levegő mindig tiszta, friss és pormentes, a hőmérséklet pedig a testünknek a legkellemesebb.

A passzívházaknál a nap energiáját is lehet hasznosítani a megfelelő tájolással, valamint érdemes napkollektort is elhelyezni az épületen a használati melegvíz ellátására.

Éves fűtési igény kevesebb, mint 15 kWh/m2/év
(ez kb. 1,5 m3/m2/év gázfogyasztásnak felel meg)

Magyar viszonyra fordítva a számokat: 100 nm x 1,5m3 gáz/év=150m3 x 140 Forint= 21, 000 Ft/év!!! Ennyi lehet a fűtésszámlánk maximum.

 

Ezek a számok magukért beszélnek, de akkor mi a negatívum?
Egyetlen egy negatív dolgot lehet felhozni, ez pedig az, hogy nem akkor szellőztetünk amikor mi akarunk, hanem amikor a rendszer úgy érzi, hogy erre szükség van. Ez igazán nem negatívum, csak megszokás kérdése, de a kapott plusz, mely ebből ered, hogy tiszta a levegő és benn marad a megtermelt energia, majd kárpótol minket azért, hogy nem mi nyitogatjuk az ablakot.

Ilyenkor szokott jönni akérdés, hogy jó-jó, ezt értjük, de akkor mi az az aktív ház?

Az aktív ház az egy passzív ház, plusz ellátva egy önellátó megújuló energiákat hasznosító rendszerrel. Lefordítva egy aktív ház minimum annyi energiát termel, mint ami az üzemeltetéséhez szükséges. Sok esetben több energiát is képes termelni.

Bemutatunk egy nagyon szép és modern aktív házat:


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Svéd építész Kjellgren Kaminsky tervezte ezt a faburkolatos könyűszerkezetes passzívházat.

Ez a passzív ház teljesen energiamentesen tud működni, mivel a szükséges elektromos áramot napelemek álítják elő. ez csak akkor gazdaságos, ha olyan helyen építkezik valaki, ahol nincs lehetőség a villamos energia vételezésére a hálózatból és annak visszatáplálására.

Egy teljesen szigetüzemű nulla energiával működő 100 nm-es passzív ház bekerülési költsége 30-31 millió forint körüli összegre tehető.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb