„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Hivatalos dokumentum vázolja fel a Gáza 2035 újjáépítési tervet

Gázában a legtöbb épület megsérült vagy megsemmisült izraeli támadások következtében az elmúlt hét hónapban, miután a Hamász fegyveresei 2023. október 7-én nagyszabású támadást indítottak Izrael ellen. Az izraeli-gázai háború a folyamatban lévő izraeli-palesztin konfliktus legutóbbi eszkalációja, ami 1948-ban kezdődött. Gázában a lakosság nagy része kénytelen volt elhagyni otthonát, mintegy 1,7 millió palesztin keresett menedéket sürgősségi menedékhelyeken vagy informális helyszíneken. A konfliktus kezdete óta több mint 35 000 ember vesztette életét.

Egy online közzétett dokumentum állítólag Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök terveit mutatja be Gáza újjáépítésére a folyamatban lévő konfliktus után, amely során a térség épületeinek többsége megsérült az izraeli csapások következtében.

Netanjahu a hónap elején fedte fel Gáza 2035-ös vízióját a The Jerusalem Post izraeli újság és az Al Jazeera műsorszolgáltató beszámolói szerint. A terveket a Válságtól a jólétig – A Gázai övezet átalakításának terve című, széles körben publikált dokumentum vázolta fel. A dokumentum vélhetően nem képviseli a hivatalos izraeli politikát, de állítólag a Miniszterelnöki Hivatal adta ki. 

Az év elején közzétett Gázai övezet ideiglenes kárfelmérési jelentésében az Egyesült Nemzetek Szervezete úgy becsülte, hogy 2024. január végéig az összes otthon 62 százaléka, valamint az egészségügyi intézmények 84 százaléka és 56 iskola megsérült vagy megsemmisült. Nemzetközileg széles körben elítélik Izrael gázai támadását, az ENSZ egyik emberi jogi szakértője nemrégiben kijelentette, hogy “ésszerű okkal” feltételezhető, hogy Izrael népirtást követ el a palesztinok ellen Gázában.

A kiadott dokumentum áttekintést ad azokról a tervekről, amelyek az Izrael által illegálisan megszálltnak tekintett Gázát regionális kereskedelmi központtá alakítják az Izrael-Gáza háborút követően. A tervek egy négy lépésből álló tervet vázolnak fel, amely a Hamasz lebontásával kezdődik, majd a humanitárius segítségnyújtás, az újjáépítés és végül az önkormányzás időszaka következik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az újjáépítési szakaszban a terv a törmelék eltávolítását, majd a „modern” városok „a nulláról” építését említi. A dokumentumban található renderek egy futurisztikus várost mutatnak be, számos üvegezett felhőkarcolóval, amelyet buja növényzet és mezőgazdasági terület vesz körül.

A ‘Válságtól a jólétig’ dokumentum felvázolja a „dél felé fordulás” terveit is, különös tekintettel Szaúd-Arábia és a Gázát az izraeli Be’er Shivával összekötő vasútvonalra, valamint a vitatott szaúd-arábiai Neom projektre. A látványképek a part menti fejlődést sejtetik, amelyet egy folyó mentén északról délre haladó nagy vonatvonal oszt fel. E terveken belül a dokumentum azt sugallja, hogy egy “elektromos járműgyártó várost” hoznának létre Gáza északi részén.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb