„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Doriza Design “tökéletlen” nyaralóvá alakította a krétai, helyi kőből készült épületet

A görög Doriza Design stúdió egy 19. századi kőépületet alakított át egy nyaralónak Krétán, célirányosan durva és tökéletlen részletekkel. A Drakoni House-nak keresztelt épület a Pano Pines faluban található. Hat évtizede ugyanaz a család tulajdonában van és 1920 óta lakatlan.

Ez a hosszú történelem késztette a Doriza Design-t arra, hogy a hagyományos, 45 négyzetméteres épület bármilyen átalakítása kívülről gyakorlatilag észrevehetetlen legyen, és a jövőben könnyen megfordítható.

“Célunk volt, hogy a meglévő helyszínnel és kontextussal kapcsolatba lépjünk oly módon, hogy tiszteletben tartsuk a hagyományos település kultúráját és építészetét. A lehető legkevesebb építési beavatkozás történt, elsősorban a kőfalazat helyreállítására, megerősítésére, a bedőlt részek rekonstrukciójára helyeztük a hangsúlyt.” – mondta a stúdió.

A Drakoni-House elején alacsony fal veszi körül az utca bejárati udvarát, ahol egy pad és egy pezsgőfürdő található. Az otthon kompakt belseje egy kőbolt köré szerveződik a közepén, amely küszöböt képez a hálószoba és a nappali, étkező és konyha között. A lakótérben a szoba sarkaiba padszerű ülőgarnitúra, kandalló és konyhapult került.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szomszédos hálószobában az ágy mellett egy WC és egy szabadon álló kád található a szoba mindkét végén. A mélyen elhelyezett ablak keretes tájképeket tár elénk, míg egy kis belső nyílás vizuális kapcsolatot biztosít a két tér között. Egy fémből készült karcsú lépcső vezet fel a ház tetejére, ahol a könnyű lugas és a perforált mellvéd – mindkettő fémből – a környező falura néző helyet alakít ki. A szabad fémet, a durva vakolatot és a szabálytalan kőanyagot a projektben több helyen alkalmazták, hogy a “történelmi folytonosság” érzetét keltsék az épület régi szövetével. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb