„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Herzog & de Meuron művészeti központtá alakítja a brooklyni erőművet

A svájci Herzog & de Meuron építészstúdió befejezte egy erőmű felújítását és átalakítását a brooklyni Gowanus-csatorna mentén található, szennyezett ipari területen. Az állami kormány által indított átfogó kármentesítési projektet követően a Herzog & de Meuront bízták meg azzal, hogy a 115 éves erőmű maradványait művészeti központként alakítsa át, amely ma Powerhouse Arts néven működik.

A stúdió a helyszínen megmaradt egyetlen építmény héjazatát hatemeletes művészeti termelési központtá alakította át, megtartva az eredeti szerkezet részleteit, hogy tiszteletben tartsa a helyszín és az ipari táj történetét.

Az erőművet, amely a tranzitrendszert szolgálta, az 1950-es években leszerelték, és később a helyi graffitiművészek által használt hely lett. 2010-ben az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) kezdeményezést indított a szennyezett ipari terület megtisztítására. A projekt keretében felújították a Turbine Hall nevű téglaburkolatú épületet, és újjáépítették a lebontott kazánházat.

A Herzog & de Meuron most felújította a Turbine Hallt, és a Boiler House-t a történelmi alapokon újjáépítette.

A Turbine Hall homlokzata megőrizte a 20. század eleji ipari épületekre jellemző falazatot és íves ablakokat, míg a Boiler House vörös betonból készült, a történelmi téglához illeszkedően. Az újjáépített kazánházat a Turbine Hall mögött helyezték el, és magasabbra emelkedett, így mindkét épület különböző szögekből láthatóvá vált. A két épületet függőleges szervizfal köti össze.

A művészeti műhelyek többsége e fal mentén helyezkedik el, de a használatuktól függően különböző szinteken. A fa- és fémműhelyek például a földszinten, a rakodási zónákhoz közelebb, míg a kerámia- és festőműhelyek magasabban, a kipufogókhoz közelebb helyezkednek el. A gépészeti rendszerek és a lépcsőházak szintén e központi lemez mentén helyezkedtek el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Ezeknek a függőleges elemeknek az összevonása a meglévő és az új épület között további oldalirányú, szerkezeti stabilitást biztosít mindkét épület számára, és megteremti a műhelyek programozásához szükséges rugalmasságot a kazánház fennmaradó padlólemezén belül” – mondta a stúdió. “A tetőn lévő két nagy válaszfali térfogat kifejezi a mechanikai, elektromos, vízvezeték- és tűzvédelmi rendszerek elsőbbségét a projektben, és emlékeztet az eredeti Boiler House épület történelmi kéményeire.”

A Turbinacsarnok alaprajzai szélesebbek, és az épületen belül a legnagyobb egységes teret, a nagytermet foglalják magukban. A harmadik emeleten található nagyteremben az épület történetét illusztráló részletek találhatók, köztük a vörösre festett, felújított acélgerendák és a feltárt téglafalakon látható graffiti.

A nagytermet egy festett acél kifutó is körülöleli, és egy hatalmas tetőablak világítja meg. A felújított acél és a graffitivel díszített téglafalak kombinációja a felújított épület belső terében is folytatódik. A nagyterem mellett egy kisebb rendezvénytér is található az újjáépített épületben. Ez a tér a kazánház kortárs generációját tükrözi, fehér falakkal és látható betongerendákkal.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb