„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Madeleine Architects egy disznóólat alakított át “A recept házává” Svájcban

A svájci Madeleine Architectes építészstúdió egy régi disznóólat alakított át és burkolt be mésszel és kenderrel, hogy megteremtse ennek a háznak és irodának az alapját Chavronay-ban.

A The Recipe névre keresztelt otthon egy farm és egy tyúkól között helyezkedik el egy vidéki helyszínen, közel a francia határhoz, és egy nagycsaládos szülők nyugdíjas helyének tervezték. A Madeleine Architectes a disznóól meglévő téglahéját szigetelő mészkő és kender réteggel vonta be, majd egy fémborítású felső szinttel koronázta meg. A felső szint egy kis fahídon keresztül közvetlenül kapcsolódik a szomszédos tanyához.

“Az ásványi [mész] és a növényi [kender] házasításával létrehozott szigetelőréteg közvetlenül a meglévő homlokzatra kerül, mint egy sebet ápoló kenőcs” – magyarázta a stúdió. “Egy részvételi műhely összehozta a kézművest, a megrendelőt és az építészt ennek az új bőrnek a megformálása köré, amely őszinte és nyers bevonatként fejeződik ki” – folytatta a tervező.

A The Recipe földszintjén egy iroda, míg az első emeleten egy lakás található. A második emeleten egy közös étkező található a lakók és a környező farm számára. Az épület aljában új nyílásokon kis, fekete zsalugáteres ablakok kerültek a hálószobába, míg a felső szinten a tető túlnyúlása által védett, teljes magasságú ablakok biztosítják az étkezőből a tájra nyíló kilátást.

“A földszintet egy iroda foglalja el, míg az emeletet egy szülői menedékhely foglalja el, egy olyan emelet, amelynek nyitott tere két ellentétes tájolású, kontextusukban ugyanolyan gazdag tájoláshoz kapcsolódik” – mondta a Madeleine Architectes. “A keletre néző festői gyümölcsöskert reagál a nyugatra lévő pajtatetők fölött lenyugvó nap alkonyára” – folytatta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A ház belső tereit a falakat és a padlót szegélyező halvány faburkolatok határozzák meg. A panelek a felső emelet mennyezetén is megjelennek, a szabadon hagyott fagerendákkal párosulva. Ezeket kis élénk színfoltok kontrasztosítják, például egy piros beépített szekrény a hálószobában és élénk színű világító kábelekkel, amelyek az étkezőben látható izzókat hordoznak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb