„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Helyi agyagcsempékkel burkolt mediterrán stílusú katalán otthon

A Mesura, barcelonai székhelyű építészeti stúdió, melyet 2010-ben alapítottak Benjamin Iborra Wicksteed és Carlos Dimas Carmona, egy organikus esztétikájú otthon tervezett a spanyolországi Baix Empordà megyében.

Az L alakú Casa Ter rezidenciát egy kültéri terasz tagolja, amely egy fedett beltéri-kültéri lakóteret hoz létre. A kültéri lépcsők egy hosszúkás medencéhez vezetnek, amely a terasszal és a lépcsővel együtt eredeti, katalán agyagcsempékkel van burkolva. Az agyag vöröses, és a víz türkizkék színe megteremti az igazi mediterrán kontrasztot. Agyagcsempéket alkalmaztak a boltozatos mennyezetek kialakítására, valamint a süllyesztett ablakok és ajtók bekeretezésére is. A ház a közeli Ter folyóról kapta a nevét, mely partjáról beszerzett köveket felhasználták az építkezés során.

A ház kialakításának és elrendezésének fő célpontja a mediterrán éghajlat maximális kihasználhatóságának biztosítása volt. A dél-európai életmód fontos részét képezi ugyanis a szabadban töltött időtöltés, az egész éven át tartó kellemes időjárás miatt. Spanyolországban például gyakori a szabadtéri konyha vagy nappali, ahol az emberek napjaik nagy részét együtt töltik. A fedett veranda télen üveg tolóajtókkal zárható, hogy napos, mégis védett életteret teremtsen. Ezt a területet étkezőként használják, az egyik oldalon egy konyhával, a másikon egy nappalival.

A mediterrán otthon külső és belső szín- és anyagpalettáját egyaránt semleges, homok- színek és gazdag organikus texturák vezérelik. A természetes anyagok szintén főszerepet játszanak a Casa Ter esztétikájában, a szőtt árnyékolók, rattan és bambusz bútorok, és a számtalan fa elem formájában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A házhoz egy külön bejáratú vendég hálószoba is tartozik, míg az “L” másik oldalán három hálószoba és egy fürdőszoba található a földszinti folyosóról nyílva. A végén lévő lépcsők az emeletre vezetnek, amelyet egy újabb hálószoba foglal el, helyi agyagcsempével készült katalán stílusú, boltíves “hordóboltozattal”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb