„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Hat felújított párizsi apartman történelmi Haussmann-korabeli épületekben

Korabeli részletek keverednek kortárs elemekkel ezekben a felújított párizsi lakásokban, amelyek a 19. század közepén épültek Georges-Eugène Haussmann francia főváros újjáépítése során.

Haussmann báró III. Napóleon alatt a Szajna megyei prefektusként felelős volt annak a sugárút-hálózatnak a kialakításáért, amely ma is meghatározza a város városképet.

Az ezeket a sugárutakat szegélyező homogén lakóházakat szigorú irányelvek szerint tervezték, mindegyik krémszínű kőből készült, meredek, négyoldalú manzárdtetővel és legfeljebb hat emelettel.

Bár Haussmann kevésbé szabta meg az épületek belső tereit, azok általában magas mennyezetűek és parkettásak, valamint díszes díszlécek és boiserie-k jellemzik őket.

Görgess lejjebb a galériához, melyben 6 olyan projektet mutatunk be, melyekben az építészek és belsőépítészek ezeket a lakásokat a 21. századba helyezték:

Wood Ribbon lakás a Toledano + Architects tervei alapján

A 19. század vége óta nagyrészt érintetlenül hagyott lakás felújításakor megőrizték az eredeti részleteket, például a parkettát és a díszes mennyezeti vakolatot.

A helyi Toledano + Architects stúdió azonban több válaszfalat lebontott, hogy egy nyitottabb alaprajzot hozzon létre, amelyet egy kígyózó rétegelt lemezfal szel át, amely nagyjából három zónára osztja a lakást, miközben taktikai tárolást biztosít a nappaliban és a konyhában.

Lakás Canal Saint Martin által Rodolphe Parente

Rodolphe Parente francia belsőépítész csak néhány kisebb építészeti beavatkozást hajtott végre, amikor ezt a Canal Saint-Martin-i lakást felújította: hosszú, elzárt ajtónyílásokat tárt fel, és egy hibrid étkezőt és konyhát hozott létre.

Ehelyett modernizálta a lakást az eredeti részletek, például a díszlécek és a váratlan kortárs részletek, színek és a tulajdonos “radikális” műgyűjteményének kontrasztjával.

XIV. Apartment a Studio Razavi által

A francia Studio Razavi iroda több válaszfal eltávolításával új elrendezést hozott létre ebben a lakásban, a megmaradt résekbe egy többrétegű, farostlemezből készült bútorblokkot illesztve.

A lépcsőzetes profilja látóvonalakat teremt a ház különböző területei között, miközben keretbe foglalja az épület néhány eredeti Hausmann-stílusú mennyezeti díszlécét. A tompa palaszürkére festett bútortömb minden helyiségben más-más funkciót tölt be – a konyhában tárolószekrényként, a nappaliban tévétartónak, a dolgozószobában pedig íróasztalnak szolgál.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Sophie Dries Marais-i lakása

Két lakásból lett egy 100 négyzetméteres rezidencia ebben a felújítási projektben, amelyet Sophie Dries francia építésznő a trendi Marais-ban egy négytagú család számára készített el.

A korabeli részleteket egyszerű fehérre festették, ami kontrasztot alkot az új kiegészítőkkel, például a Hans J Wegner székekkel és a festett vászonfüggönyökkel a nappaliban.

Enter the Diamond by Atelier 37.2

Egy további fürdőszoba kapott helyet a francia fővárosban található rezidencia középpontjában álló három méter magas nyírfából készült kötetben, amelyet a helyi Atelier 37.2 stúdió tervezett.

A gyémánt alakú szerkezet éles vonalai kontrasztban állnak a lakás díszes mennyezeti díszléceivel és fehérre festett falaival.

Arsenal loft a h2o Architectes tervei alapján

Ez a háromszobás loft egy Haussmann-kori épület manzárdtetőjén belül helyezkedik el az Arsenale negyedben, amely eredetileg szolgálati lakásokként szolgált az alatta lévő lakások számára.

A h2o Architectes párizsi cég megnyitotta az alaprajzot, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a legfelső emeleti kilátásból, miközben fából készült könyvespolcokat helyezett el a különböző területek meghatározására, és a lakás könyvszerető tulajdonosának kiterjedt könyvtárának elhelyezésére.

Fából készült szerkezetük vizuális kapcsolatot teremt az eredeti parkettával, míg a falak és más szerkezeti elemek világosítására használt fehér festék a padló egyes részein folytatódik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb