„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Eklektikus dizájnerek darabokkal rendezték be a felújított, 1970-es épületet

Leandro Garcia és Amanda Dalla-Bona építészpár egy 1970-es évekbeli lakást újított fel a brazíliai Curitibában, átalakítva az elrendezést és eklektikus bútorokat választva.

Az összes villany- és vízvezetéket ki kellett cserélni, az alaprajzot pedig újragondolták, hogy “egy olyan helyet hozzanak létre, ahol meg lehet állni és el lehet vonulni”. Az eredeti három hálószobát kettőre cserélték, hogy helyet adjanak egy nagyobb nappali- és étkezőnek, amelyet a meglévő konyhával integrálni lehetett.

Az eredeti jellegzetességeket, köztük az ablakkereteket és az imbuja parkettát megtartották és felújították, miközben számos új anyagot vezettek be. A Brigadeiro apartman az 1980-as évek óta Dalla-Bona családjának tulajdonában van – ez volt a szülei otthona, amikor friss házasok voltak, és itt született idősebb nővére is. Miután elköltöztek, amikor második gyermeküket tervezték, a szülők 30 évig bérbe adták a 108 négyzetméteres teret.

Központi elhelyezkedése miatt Dalla-Bona mindig lebeszélte őket arról, hogy eladják, mivel szándékában állt, hogy egy nap ő maga is beköltözzön. Nemrégiben eljött ez az idő, ő és párja, Garcia úgy döntöttek, hogy átalakítják a belső tereket, hogy jobban megfeleljenek az igényeiknek.

A konyhában terrazzo munkalapokat és hidraulikus csempékből készült hátfalfelületet építettek be, míg a nappaliban egy betonoszlopot tettek ki. A társalgó többi részét fehér falak, texturált szőnyegek és áttetsző függönyök teszik világosabbá. A vintage modernista és újabb – főként brazil tervezőktől származó – bútordarabok válogatása színessé és karakteressé teszi a belső tereket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Garcia és Dalla-Bona egy 4,5 méter hosszú fa étkezőasztalt is egyedi tervezésűvé tettek, hogy helyet adjanak a különböző napi tevékenységeiknek, és vendégül láthassák barátaikat és családjukat az étkezésekhez. A konyhában és a fürdőszobában lévő szekrénysoron kívül minden tároló és bútor mozgatható. A fürdőszobában a padlót és a falakat kis fehér mozaikcsempék borítják, amelyeket a letisztult, minimalista megjelenés érdekében megfelelő habarccsal rögzítettek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb