„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Hanna Karits fát használt, hogy “szellős és tágas” belső tereket hozzon létre az észt nyaralóban

Hanna Karits belsőépítész az észtországi Moonsund szigetcsoporton található nyaralóházban természetes anyagokat használt az egész házban, hogy nyugtató környezetet teremtsen, amely a környező erdőre utal.

Egyik kedvenc építészének, Frank Lloyd Wrightnak a munkásságából merítve ihletet, a Tallinnban élő Karits olyan belső teret hozott létre, amely a letisztult vonalakat meleg fa felületekkel és gondosan megmunkált szekrényekkel kombinálja.

Karits tervezését a megrendelő által adott alapbrief vezérelte, amelyben azt kérték tőle, hogy Linda Veski építész által tervezett otthon belső terét úgy alakítsa ki, hogy a fa legyen a domináns anyag. Miközben Wright munkásságára utal, tervét a század közepi modernista nyaralók is inspirálták, amelyek világos és minimalista, fával burkolt lakóterekkel rendelkeznek.

A ház az Észtország nyugati partjainál található szigetcsoport egyik szigetén található, ahol a helyi táj mészkősziklákból, strandokból és sűrű erdőkből áll. A házat pihentető kikapcsolódás helyének szánják, ahol tulajdonosai a természetben élvezhetik a nyugalmat és a friss levegőt. A belső kialakítás célja, hogy elmerüljenek az erdei környezetben, és olyan helyet teremtsenek, amely a hosszú, hideg teleken melegnek és megnyugtatónak hat.

Az épületet fakeretből és kereszthasábos fapanelekből építették, a belső felületek burkolására pedig hőkezelt kőrisfát választottak. A faelemeket kiegészítve a ház belsejében használt másik fő anyag az észt mészkő, amelyet a konyha, az étkező és a közlekedőterek padlózatán alkalmaztak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egyszintes épületbe egy központi tornácon keresztül lehet belépni, amely egy, a ház teljes szélességében átívelő folyosóval kapcsolódik. Ez a folyosó biztosítja a hozzáférést az elülső hálószobák sorához és a hátsó lakóterekhez.

A folyosó és a társalgó közötti udvart teljes magasságú üvegezéssel látták el, amely rengeteg napfényt enged be a belső térbe. A nyitott elrendezésű nappali, étkező és konyha nagy ablakokkal rendelkezik, amelyek az erdőre néznek, a tolóajtók pedig egy nagyméretű teraszra vezetnek.

A nappaliban a fával burkolt mennyezet a nagy térfogat ellenére hangulatos és intim hangulatot teremt. A hálószobákban is fából készült mennyezetek találhatók. A helyi kézművesekkel együttműködve fejlesztett, egyedi tervezésű szekrénysorok az egész otthonban helyet kaptak. Gondos figyelmet fordítottak az olyan elemekre, mint például a fa ajtókilincsek, hogy ergonomikusak és kellemes tapintásúak legyenek, ugyanakkor egyszerű és minimalista esztétikájúak maradjanak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb