„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: 8 konyha, nagyvonalú márványfelületekkel

A vénás és földszínűtől az elegáns és makulátlanig, legújabb gyűjteményünkben nyolc olyan konyhát mutatunk be, amelyekben a márvány kiemelkedő szerepet játszik.

A márvány egy metamorf kőzet, amely akkor keletkezik, amikor a mészkőszikla a földkéregben felmelegszik és nyomás alá kerül, így kristályosodik és csíkos, kavargó keveréket alkot. A sima kő falon, padlón és más felületeken használható, gyakran fürdőszobákban vagy konyhákban.

Nagyobb konyhákban a márványból masszív szigeteket, reggelizőpultokat vagy étkezőasztalokat lehet kialakítani, míg kisebb helyiségekben könnyen tisztítható fröccsöntőnek vagy az ételkészítéshez használt munkalapnak használható.

Íme nyolc belsőépítészeti projekt, amelyekben márványkonyhák szerepelnek, köztük egy játékos melbourne-i lakás és egy minimalista kanadai ház:

Apartment 207, Brazília, Belotto Scopel Tanaka tervei alapján

Egy 75 négyzetméteres brazíliai lakás felújításához a Belotto Scopel Tanaka építészstúdió egyszerű anyagpalettát alkalmazott: fényes, sötét fából készült szekrényeket fekete és fehér márvány ellenében.

A márványból készült reggelizőpult egyik oldalán a lakóknak van hely, hogy leüljenek és élvezzék az ételeket; a másik oldalon pedig több fiókot helyeztek el az edények és konyhai eszközök tárolására.

Deknudt Nelis, Belgium, Arjaan de Freyter tervezte

Feketére festett acél, sötét diófa szerelvények és mélyzöld márványlapok töltik ki ennek a visszafogott irodának a belga Arjaan de Freyter stúdió által a Deknudt Nelis ügyvédi iroda számára tervezett belső terét.

Ugyanaz a kő, amelyet a feltűnő konyhaszigethez használtak, egy teljes magasságú tárolóegység belső polcainak burkolására is felhasználásra került. Freyter azért választotta az anyagot, hogy “határozottságot és professzionalizmust” sugározzon.

Brunswick Apartment, Ausztrália, Murray Barker és Esther Stewart tervei alapján

Mint ennek a melbourne-i lakásnak a nagy része, az L-alakú konyha is az 1960-as évek előtt tiszteleg, ugyanazokkal a pisztáciazöld tónusokkal és pöttyös padlóburkolattal, mint az eredeti, század közepi berendezés.

A tervezők Rosa Alicante márványt használtak az egyedi acélkeretes asztal és a hosszú munkalapok tetején, amely kiegészíti az alatta lévő terrazzo padlócsempét.

Brooklyn Loft, Egyesült Államok, Dean Works

A New York-i Dean Works stúdió ennek a brooklyni lakásnak a konyhájában egy multifunkcionális rétegelt lemezből készült egységet helyezett el, amely a lakóknak némi nagyon szükséges tárolóhelyet biztosít.

A beépített szürke és fehér márványból készült munkalapot kivágták, hogy helyet adjanak egy hagyományos fehér mosogatónak és egy gáztűzhelynek, míg a polcok a pult felett helyet biztosítanak az edényeknek, edényeknek és főzőeszközöknek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Belgian Apartment, Belgium, Carmine Van Der Linden és Thomas Geldof tervei alapján

A helyi építészek, Carmine Van Der Linden és Thomas Geldof úgy tervezték ezt a tengerparti kétszintes lakást, hogy tükrözze a nyugodt vidéki környezetet.

A tengeri moszat színű asztalosmunkák és a csíkos Alga Marina márványfelületek a konyhát teszik a lakás középpontjává, és kontrasztot alkotnak a lambériázott nyírfa szekrényekkel és polcokkal.

Beaconsfield Residence, Kanada, készítette: StudioAC

Ez a Torontóban található, StudioAC által felújított viktoriánus városi ház a letisztult fehér árnyalatokat fa bútorokkal és padlóburkolatokkal ötvözi.

A felújítás során a belső teret megnyitották az elrendezés átszervezésével, valamint egy fekete márványborítású konyhaszigetet építettek be, hogy sötétebb kontrasztot adjanak.

Cottage on the Point, Kanada, a Paul Bernier Architecte tervezésében

A helyi Paul Bernier Architecte stúdió által tervezett, napsütötte konyha egy házbővítésen belül található a Cottage on the Pointban, egy tóparti lakásban Quebecben.

A nagy üvegablakok, amelyek a környező fákra és az éjszakai égboltra nyíló kilátást keretezik, azt is lehetővé teszik, hogy a fény átpattanjon az asztalt, a polcokat és a munkalapokat szegélyező halvány márványfelületeken.

Barwon Heads House, Ausztrália, Adam Kane Architects

Az ausztrál Adam Kane Architects stúdió a Barwon Heads House pajtaszerű bővítését monokróm belsőépítészeti palettával és kortárs felületekkel takarta le.

A nyitott konyhát és étkezőt egy nagyméretű márvány étkezőasztal választja el, míg a házikó más részein a hozzá illő travertin márványlapokat használnak munkalapként és dohányzóasztalokként.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb