„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Orient Express nyilvánosságra hozta a “világ legnagyobb vitorlás hajójának” terveit

Az Accor szállodavállalat bemutatta a 220 méter hosszú Orient Express Silenseas vitorlás jachtot, amelyet Maxime d’Angeac építész és a Stirling Design International stúdió tervez.

Az Orient Express Silenseas a “világ legnagyobb vitorlás hajója” lesz, és 2026-ban indul útjára, a történelmi vonatvonal márkájának legújabb tagjaként. A 220 méter hosszú hajó az Orient Express luxusvonatainak folytatásaként készült, 54 utaslakosztállyal rendelkezik majd, amelyek mindegyike körülbelül 70 négyzetméteres lesz, valamint egy nagy, 1415 négyzetméteres elnöki lakosztállyal. A létesítmények között két úszómedence, egy spa, két étterem és egy speakeasy bár is lesz.

A Chantiers de l’Atlantique hajóépítő cég által épített hajót három merev, egyenként 1500 méter felületű vitorla hajtja majd, amelyek szélcsendes időben hajtják a hajót. A vitorlákat egy cseppfolyósított földgázzal (LNG) működő motor egészíti ki. Az Accor szerint a hajó, amelyet a Stirling Design International tervez, D’Angeac belsőépítészettel, az 1883-tól 2009-ig Európát átszelő Orient Expressz eredeti vonatainak pompáját és kényelmét kívánja megismételni.

“A belső kialakítás tökéletes egyensúlyt testesít meg a múlt és a jövő között, a francia Riviéra aranykora előtt tiszteleg, nagyon futurisztikus vonalakkal és nagyszerű technológiai innovációval” – mondta D’Angeac. “Tökéletesen megtestesíti az Orient Express márkát, amely 140 éves történelmével mindig is avantgárd volt.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hajó az Orient Express márka legújabb dobása, amelyet 2017-ben vásárolt fel az Accor szállodavállalat. A márka szerint az első Orient Express vonatok a 19. században a korabeli óceánjárókból merítettek, a hajó pedig visszatérést jelent ezekhez a gyökerekhez.

Az Orient Express márkájú szállodák mellett az Accor-Group egy újratervezett vonatot is újra kíván indítani, amely Párizsból Isztambulba közlekedik majd, és amelynek belső tereit szintén D’Angeac tervezte.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb