„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Hagyományos farmépület- átértelmezve

A Nithurst Farm egy új építésű családi ház az Adam Richards Architects alapító igazgatója számára. A ház egy nyílt területen található, a South Downs Nemzeti Parkban, ahol egykor egy parasztház állt. A ház szerkezeti betonból épült, és vastag téglahéjba burkolták, fekete cink tetővel.

A ház profilja lépcsőzetesen emelkedik fel, az északi szint egyszintes bejáratától egy háromszintes toronyig. Az ívelt ablaknyílások egyedi ritmust kölcsönöznek a hosszú oldalmagasságoknak, kiemelve a falak súlyát. A lépcsőzetes forma által létrehozott mozgásérzéket a téglaburkolat patinája hangsúlyozza; az íves tégla ablaknyílások körül megfeketedett téglák optikai csalódást, a térben való dinamika érzését keltik.

A bejáraton a gazdaság udvaráról a betonfalak sötét előcsarnokába lépünk, amely 4,5 méter belmagasságú multifunkcionális térbe nyílik, mely a konyhának, étkezőnek és családi szobának ad otthont, a reneszánsz rajzok és a Palladio Villa Barbaro tervével megalapozott karakterrel. A művelt téglafalakkal ellentétben a beton belső keret falai és mennyezetei szándékosan érdesek maradtak, fehér olajozott fenyő padlólemezekkel, újrafelhasznált kővel, szizál szőnyeggel és sárgaréz szerelvényekkel lágyítva.

A kiterjedt helyiség hat belső betontornyot tartalmaz, amelyek mindegyike tartalmaz egy másodlagos helyiséget, például ruhatárat, dolgozószobát és éléskamrát. A terv az észak-déli tengelyen kúpos, hamis perspektívát teremtve fokozza az utazás érzését a ház fő célállomására, a déli fekvésű nappaliba. Egy sötét, labirintusos átjáró túlozza el a kortárs művészettel és kárpitgyűjteménnyel díszített, fényekkel teli helyiségbe érkezés esztétikai és érzékszervi érzékelését.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tornyok lépcsői a hálószobákhoz és az első emeleti vendégszobákhoz vezetnek. A dupla ajtók egy nagy központi lépcsőre nyílnak, amely a hálószobába vezet fel, ahol a hatalmas, déli fekvésű ablakokon keresztül lenyűgöző kilátás nyílik az idilli vidékre. A hálószobák/öltözők a közös fürdőszobához vezetnek, mely szabadon álló káddal, és drámai kilátással rendelkezik. A ház hagyományos és kortárs – anyagait a környező gazdasági épületek inspirálták, míg lépcsőzetes formájának absztrakciója a modern minimalista szobrászatra utal. A hatások a Vanbrugh formális építészetétől az orosz filmrendezőig, Tarkovszkijig terjednek, akinek Stalker című filmje inspirálta a házban megtestesülő atmoszférát.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb