„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Snøhetta új operaházat tervezett Düsseldorfba

A Snøhetta építészeti cég nyilvánosságra hozta a Duett Düsseldorf új operaház terveit, amely a német város új kulturális célpontja lesz. Az új zenei helyszínt tartalmazó vízszintes szerkezetből két lejtős torony emelkedik majd ki, amelyek szállodát, éttermeket, irodahelyiségeket és lakóegységeket tartalmaznak, és többrétegű fejlesztést hoznak létre a düsseldorfi művészeti és kulturális színtér szolgálatában. A történelmi Hofgarten park és a Rhein folyó szomszédságában a projekt földszintje elhomályosítja a beltéri és a kültéri határokat.

Az új operaház a meglévő kulturális épületet váltja fel, amely már nem felel meg a program helyigényének. Az új projekt ráadásul kiegészítő funkciók sorát hozza a fejlesztéshez. A vízszintes szerkezet az operaháznak ad otthont különféle felszereltségeivel, párbeszédet teremtve a környező kontextussal. A táj átszervezi az épület keringési rendszerét, és egy városi erdő kíséri a parktól a főbejáratig vezető utat.

Az előcsarnokból lépcsők és rámpák sora vezeti a látogatókat egy kávézóba, ahonnan betekinthetnek az opera próbatereibe, amelyek előadási helyszínekként is funkcionálhatnak. A vízszintes térfogat tetején az előcsarnokból megközelíthető tetőkert új nyilvános helyszínt biztosít, mely a tevékenységek széles skálájának befogadására alkalmas, a kulturális eseményektől az előadásokig. A két V-alakú sziluettet létrehozó lejtős tornyot úgy tervezték, hogy csökkentse az árnyékolást a környező területeken. A réteges üveghomlokzat különböző szintű átláthatóságot biztosít a szerkezetekből befelé és kifelé.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb