„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Egyedi családi házat épített az Invisible Studio az angol tengerparton

A House of Courtyards az angliai Cornish domboldalán található, közvetlen kilátással a Polzeath strandra. A családi házat úgy alakították ki, hogy az mélyen kapcsolatot alkosson a környezetével – figyelembe véve az anyagokat, a tájolást, a domborzatot és a fényt.

Az Invisible Studio úgy tervezte az otthont, hogy kihasználja a vékony, meredeken lejtős terület előnyeit, hogy minden szobából kilátás nyíljon a tengerre. Az elülső homlokzat nagy részét nagyméretű, üvegezett elemek teszik ki, amelyek zavartalan kilátást nyújtanak a tengerpartra, míg a belső udvarok sorozata védelmet nyújt az erős szél ellen, mely jellemző a területen. Ezek a belső udvarok a lakóterek részévé válva összekötik a külteret a lakóterekkel.

A külső felületen korlátozott anyagpalettát használtak, helyi pala burkolja az épület alapjait és oldalait, míg a szabálytalanul lejtős tetők sorozata rézzel van bevonva, amely idővel egyedi patinát fejleszt majd a természeti elemek hatására. Az üvegezett nyílások lehetővé teszik a fény beszűrődését a ház legfelső emeletein. A bejárat egy kis hídon keresztül elérhető. A belső tereket szintén az Invisible Studio tervezte, holisztikus megközelítéssel, gazdag anyagok és textúrák keverékével.

A falak és a nagyobb elemek, például kandallók fő hátterét beton képezi. Simább öntött betont használnak a konyha, a mosogató és a kiterjedt padló kialakítására. Ezzel szemben a fényesre csiszolt réz a szekrényajtókon és a polcokon, valamint az ajtófogantyúkon fényűző esztétikai élményt nyújt. Egy felfüggesztett acéllépcső emelkedik ki a falból, mintha könnyedén lebegve a ház többi részétől és annak nehéz anyagaitól függetlenül.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Piers Taylor, az Invisible Studio alapítója elmondta: „Fontos volt, hogy ez a ház kapcsolódjon a tengerparti környezethez, annak gazdag anyagaihoz és zord éghajlatához. Ügyfelünk olyan otthonra vágyott, amely a tájba ágyazva minden figyelmet a tenger, az évszakok és az egy nap alatt folyamatosan változó fény által alkotott fenséges kilátásokra irányíthat. Egy bonyolult épület, amely egyszerűnek tűnhet, mivel korlátoztuk a felhasznált anyagok számát.”

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb