„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

“Ha öt év múlva nem vagy fenntartható vállalkozás, annyi neked”

A hónap elején a dán Carl Hansen & Søn bútorgyártó összegyűjtötte a tervezés, az építészet és az élelmiszeripar fenntarthatósági úttörőit, hogy megvitassák, hogyan dolgozhatnak egy zöldebb jövő felépítésén. A megbeszélésre egy kétnapos digitális tervezési esemény keretében került sor, amelyet a dán márka szervezett és rendezett Open House néven.

Mivel a világjárvány megakadályozta a dizájn rendezvényeken való személyes találkozókat az egész világon, az Open House egy digitális alternatívát nyújt erre informatív és inspiráló digitális előadások, túrák és beszélgetések programjával a dizájn világából. A sorozat részeként a Carl Hansen & Søn a Dezeen-nel együttműködve előadást tartott, amely a tervezés, az építészet és az élelmiszeripar fenntarthatóságára összpontosított.

Az előadást a Dezeen szerkesztő-helyettese, Casja Carlson moderálta. Az ülésen Carlson számos panellistához, Jakob Jønckhez, a Simple Feast helyi ételszállítási szolgáltatás alapítójához és vezérigazgatójához, Dan Stubbergaardhoz, a koppenhágai Cobe Architects cég építészéhez és alapítójához, valamint Carl Hansen & Søn vezérigazgatójához és harmadik generációs tulajdonos, Knud Erik Hansenhez csatlakozott. Minden panellista megbeszélte a vállalatuk által tett lépéseket az ipar fenntarthatóbbá tétele érdekében, mielőtt megosztotta volna véleményét a fenntartható üzletvitel kihívásairól és a jövő reményeiről.

A Carl Hansen & Søn egy 113 éves családi vállalkozás, amely klasszikus dán bútorokat gyárt, amelyeket középkori tervezők készítettek, új kortárs darabok mellett. A tulajdonos, Hansen kifejtette, hogy a fenntarthatóság a tervezési filozófiájában automatikusan “benne rejlik”. A dániai gyárban magasan képzett kézművesek készítik minden darabjukat, hogy “generációkon át tartson”.

Hansen azt is megosztotta, hogy a gyár által gyártott darabok többsége, például a népszerű Wishbone szék, amelyet Hans J Wegner készített 1949-ben, 70 és 80 év közötti dizájnok, de soha nem voltak olyan népszerűek, mint manapság. Hansen ezt a bútorok fenntarthatósági tanúsítványainak köszönheti. Minden, amit termel, felelősségteljesen kezelt erdőkből és fűrészüzemekből szüretelt fából készül. Ezen túlmenően a gyár összes hulladékát fűtőanyagként használják fel a gyár, valamint a szomszédos város mintegy 400 házának fűtésére.

Stubbergaard dán építész elmondta, hogy 150 fős építészstúdiója Cobe-ban teljesen megváltoztatta gondolkodásmódjukat és tervezésüket az elmúlt két évben. Szerinte, mivel a világ összes szén-dioxid-kibocsátásának több mint 40 százalékát az építőipar termeli, nagy teher van a vállukon a tervezés során. “Építészként és tervezőként az a szerepem, hogy olyan dizájnt hozzak létre, amely az emberek viselkedését új életmódba tereli.” -mondta

Stubbergaard a koppenhágai egykori ipari kikötői terület, a Nordhavn főtervében elmondta, hogy a Cobe Architects fenntartható megközelítést alkalmazott a várostervezés terén a jövőbeli környezeti kihívások megoldása érdekében. Például a terület “zöld hurokja” – egy kerékpáros gyorsforgalmi út – könnyebbé teszi a látogatók és a lakók számára a gyalogos, kerékpáros vagy tömegközlekedési eszközök használatát, mint a vezetést. A Cobe erőfeszítései a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére saját irodai környezetében is nyilvánvalóak, ahol Stubbergaard szerint a munkatársak a munkanapok négy napján vegetáriánus étrendet élveznek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Simple Feast rendezvényen – egy dán, svéd és amerikai egyesült államokbeli székhelyű, hatéves növényi étel “dobozos előfizető” társaság – alapítója, Jønck elmondta, hogy a vállalat fenntarthatósági megközelítése végponttól végpontig tart. Például csak olyan ökológiai gazdaságokkal működnek együtt, amelyek fenntartható gazdálkodási módszereket alkalmaznak, amelyek elősegítik a talaj egészségét. A Circle nevű céggel együtt létrehozta saját újrafelhasználható csomagolási platformját is, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy visszaszolgáltassák és újra felhasználhassák azokat a dobozokat, amelyekbe az élelmiszert szállítják.

A megbeszélés során a panellisták mind egyetértettek abban, hogy bár a fenntarthatóság körüli tudatosság nőtt a fogyasztók körében, különösen a fiatalabb generáció körében, a forradalmi változásig még hosszú utat kell megtennünk.

“Ez egy olyan igény, amely a fogyasztótól származik” – mondta Hansen. “Ha öt év múlva nem vagy fenntartható vállalkozás, akkor már nincs üzleted” – értett egyet Jønck.

A fenntartható fejlődés ösztönzése iránti hosszú távú elkötelezettségének alátámasztására a Carl Hansen & Søn ambiciózus célkitűzéseket állított össze 2025-re, amelyek támogatják az ENSZ fenntartható fejlődési céljait. 2025-re a vállalat ígéretet tett arra, hogy 100% -ban környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkező fát használ, 350 FSCTM tanúsítvánnyal rendelkező terméket állít elő, és CO2-kibocsátását 25% -kal csökkenti a 2015. évi kibocsátáshoz képest. Ezen felül az összes bútorszöveteik 100%-a környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkezik, a bőr 100% -a nyomon követhető és fenntartható, a termékek pedig 100% -ban fenntartható csomagolásban lesznek értékesítve.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb