„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Csavarodó homlokzat köti össze a történelmi stockholmi épületet az új vörös téglás irodával

A dán 3XN építésziroda egy vörös téglával burkolt irodaházat épített egy felújított 19. századi épület mellett Stockholm központjában, összekapcsolva a kettőt egy csavarodó felső emelettel. A 3XN szintén felügyelte a meglévő Astoriahuset épület felújítását, és a kapcsolódó irodaház tervezését.

A többemeletes Astoriahuset épülete 1874-ből származik, és lakóházak befogadására épült. A helyreállítási projekt előtt irodaként és moziként használták. A 3XN az épületet 18 apartmanná alakította vissza, öt emeleten, és a földszinten egy éttermet alakított ki amelynek előcsarnoka az egykori mozi előcsarnokában kapott helyet.

Az új Nybrogatan 17 irodaházat történelmi környezetének kiegészítésére tervezték. Az épület formájának, anyagainak és építészeti részleteinek célja a terület építészeti stílusának modern értelmezése. A vörös téglából készült burkolat kiválasztása a szomszédos utcák hasonló homlokzatú épületeire utal, de a sötétebb agyag tónusú egyedi tégla korabeli minőséget kölcsönöz az épületnek. A tégla homlokzatokat vízszintes gerendák bontják fel, amelyek a különböző szintek padlólemezét fejezik ki. Az ablakok előtt elhelyezett dekoratív acélrácsok mintázata a lépcsőzetes téglafalat imitálja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tégla az épület hat felső emeletét burkolja. Az egyik oldalon a függőleges felület összeolvad az Astoriahuset tetejével, és egyfajta nyeregtetőt hoz létre, amely dinamizmust ad a formának. A Nybrogatan 17 belsejében egy teljes magasságú átrium vizuális kapcsolatot biztosít a szintek között, és lehetővé teszi a természetes fény behatolását az épületbe. Az átrium körül egy csigalépcső tekeredik, amely összeköti az összes szintet.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb