„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy fa lombkoronája nő a mexikói ház belsőudvarának kör alakú nyílásán át

A mexikói építész és a Taller de Arquitectura y Diseño alapítója, Daniela Bucio Sistos egy vörös téglából és színes betonból álló házat hozott létre a mexikói Moreliában, melyet kerek ablakai és korong alakú előtetője határoz meg. A Casa UC névre keresztelt ház Morelia külvárosában, Michoacán központi állam fővárosában található.

A ház egy trapéz alakú telken helyezkedik el, belső udvarok és járdák körül elhelyezett helyiségekből áll. Az otthon elöl és oldalt nagyrészt átlátszatlan a magánélet megőrzése és a zaj csökkentése érdekében. A keleti főhomlokzaton az építész egy szilárd, téglafalat helyezett el egy kövezett területtel az autók számára. Egy fém keret segít árnyékolni a parkolóhelyeket. A főbejárat a belső udvarra vezet a rezidencia szívében.

A szabadtér felett egy kerek árnyékoló található, közepén egy kör alakú kivágással, lehetővé téve az alatta ültetett tabachinfa növekedését a nyíláson keresztül. Az előcsarnok körül vörös téglából, színezett betonból és üvegből készült burkolatok vannak elhelyezve. A téglákat váltakozva rakták ki, egyesek kiállnak, míg mások süllyesztettek, egy texturált megjelenésű falakat eredményezve.

Az 550 négyzetméteres rezidencia négy hálószobát, konyhát, étkezősarkot, nappalit és könyvtárat foglal magában. Két nagy, kör alakú ablakot építettek be a lakóházba, melyek igazodnak a központi udvarhoz. Az egyik üvegezett nyílás a belső terasszal szomszédos, míg a másik a könyvtárban található. Az otthon hátsó részén a rezidencia egy fedett teraszra nyílik. Egy kanyargós rámpa vezet a nappaliból a hátsó kertbe, amelyet ciprusfasor szegélyez.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Semleges színek és tapintható anyagok találhatók az egész lakásban, beleértve a nyers betont és a méz-árnyalatú caobilla fát. A szobákat modern, semleges árnyalatú dekorációval látták el, mint az élő parota étkezőasztallal és bőrbe burkolt székekkel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb