„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

Gyönyörű brutalista belső tér, meglepően barátságos érzéssel

A Patisandhika építészstúdió és Daniel Mitchell tervező egy brutalista trópusi otthont tervezett az Indonéz Bali szigetén, egy dupla magasságú nappalival a középpontjában. “A Brutalist Tropical Home in Bali” nevet viselő trópusi otthon egy 512 négyzetméteres villa a sziget déli partján, egy rizsföldek közé ágyazott kis völgyben.

Külsejéből vízszintesen kinyúló, eltúlzott szerkezeti födémek húzódnak ki, amelyeket a Patisandhika és Mitchell úgy terveztek, hogy árnyékolják a nappalit, amely elé dupla magasságú üvegezés került.

“Számunkra az egyik elengedhetetlen elem volt, hogy a nappali dupla magasságú, teljes magasságú üveggel legyen, ami sok természetes fényt enged, és egyben drámai kilátást biztosít a buja trópusi tájra és a kék égre” – mondta Mitchell a projekt kapcsán. “A kihívást ezzel kapcsolatban az éghajlat jelentette – a hőség és a közvetlen napsütés az üvegre nem mindig a legjobb ötlet. Mivel energiatakarékossági okokból a légkondicionáló használata ellen döntöttünk, a túlnyúló födémeket használtuk megoldásként, hogy blokkolják a napsütést és megakadályozzák a túlmelegedést.” -tette hozzá.

A dupla magasságú nappali alkotja a ház szívét, amelyet osztott szintek szegélyeznek, amelyeket Patisandhika és Mitchell a Kappe Residence – egy geometrikus ház, amelyet Ray Kappe modernista építész tervezett és lakott Los Angelesben – mintájára alakítottak ki.

“Ray Kappe hatalmas inspirációt jelent számunkra. Az, hogy olyan szögekből láthatjuk a tereket, amelyekből egy hagyományos, falakkal körülvett házban nem, teljesen más térérzetet és érzést ad” – tette hozzá Mitchell.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nappaliban ez a többszintes elrendezés lemezek, könyvek és egy zenei rendszer megjelenítésére szolgál, miközben egy nyitott konyhába és étkezőbe vezet. A konyha-étkezőt falak nélkül tervezték, közvetlenül összekötve a kültérrel, hogy fokozza a természetes szellőzést és a “szabadtéri trópusi élet” érzetét keltse az egész házban. A ház belsejét a fából készült részletekkel párosított látható beton jellemzi, és a ház belső terét “üres vászonként” kívánják használni a teret kitöltő texturált, színes tárgyak és bútorok keveréke számára, amelyek Clifford Still, Ellsworth Kelly és a Bauhaus mozgalom munkáiból merítenek ihletet.

A bútorok mellett rengeteg növény ül, köztük egy, a nappali padlójába ágyazott fa. A növények célja, hogy “lágyítsák a betont”, miközben elmosódnak a belső terek és a külső táj között, amelyet “buja, trópusi és vadon” tartanak, abban a reményben, hogy végül benövi a házat.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb