„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Gyenge megvilágítású fürdőszobák, amelyek meghitt sötétséggel teremtenek intim környezetet

A „sötét” szóval kapcsolatba hozható fogalmak, mint a „komor” és „kétségbeesés” egy más világot jelentenek a világos és szellős belső terektől, amire nem feltétlenül vágyunk otthonunk falai között. De sok ember számára, aki nyugalmat keres a fürdőszobában, a kényelmet előbb megtalálhatja sötétben, mint a vakító reflektorfényben.

Sokan hajlamosak vagyunk becsukni a szemünket, miközben békét és éberséget keresünk. A látás kikapcsolásával visszahúzódhatunk magunkba, és saját öngondoskodásunkra koncentrálhatunk. Az ArchDaily katalógusából ez a négy sötét fürdőszoba a békés sötétség elméletét használja, hogy megnyugtató fürdőszobákat hozzon létre alacsony, környezeti világítással; természetes anyagokkal és sötét felületekkel:

Black is Back, a 33bY Architecture tervezésében

A meghitt légkör megteremtése érdekében az ukrajnai kijevi Black is Back építészei úgy döntöttek, hogy egyensúlyba hozzák a kiterjedt anyagpaletta sötét színeit – beleértve a téglát, az afrikai fekete kőt, a bőrt és a fát – világos és fényvisszaverő részletekkel, például rézzel.

„A lakásba belépve az első dolog, amit észreveszünk, a fekete szerkezeti kőből készült fal” – magyarázzák a 33bY Architecture építészei. „A fürdőszoba a lakás általános stílusában készült, fekete szaniterekkel és kék polcokkal, beépített LED lámpákkal. A kisebb vendégfürdő eközben teljesen feketébe borul. Az egyterű lakás egy intelligens üvegrendszerrel kombinálhatja vagy elválaszthatja nappali-, háló-, sőt fürdőszobai tereit is átlátszóból átlátszatlanná alakítható válaszfalakkal.”

Varanda Apartment, az Estudio Guto Requena által

Ha az egyik érzékszerv blokkolva van, a többiek felerősödnek. Így a fürdőszobai felületek sötéten és alacsonyan világítása során a bársonyos fürdővíz fényűző érintése és a természeti világ virágillatai erősebben jelennek meg az árnyékokon keresztül egy spa-szerű fürdőszobában.

Ahelyett, hogy a világosságot vagy a sötétséget helyezné előtérbe, a Sao Paolo-ban található Varanda Apartment az ország trópusi növényvilága által biztosított természetes tónusokra és szűrt levegőre fókuszál, és „egy igazi városi erdőben elmerülő lakássá” válik, ahogy az Estudio Guto Requena építészei magyarázzák.

A tükrök mögül, valamint polcok és szekrények alatt különböző forrásokból származó környezeti fénnyel mesterségesen megvilágított apartman természetes felületekkel, például sötét fával és hegymászó növényzettel szegélyezett fürdőszobái lágy fényűek, hasonlóak a foltos fényhez, amely átjut a erdőtalaj.

Industrial Loft a Francesco Meneghello által

Mielőtt az emberiség megtanulta volna a saját otthonaink és tereink tervezésének és építésének képességeit és technológiáit, a természetes görbületű barlangok voltak azok, ahová a kényelem, a béke és a biztonság vágyát választottuk. Durva textúrájú szürke falaival, felületeivel és bútoraival, valamint minimalista dekoratív elemeivel a londoni Industrial Loft projekt az Egyesült Királyságban a sötétség által teremtett meditatív környezetet példázza.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

„Ezt a nyers és brutális teret…” – kezdi a tervező, Francesco Meneghello„fények és árnyékok faragták. Minimális részletek felhasználásával olyan narratívát alkotni, amely soha nem egyedi, de szabad és sokrétű.”

A tetőtér magasföldszintjén található, saját fürdőszobában egy drámai fehér márványmosdó, amelyet egyetlen kőtömbből faragott „per levare” mutat be. a tér mintha egy színpad reflektorfénye lenne.

Interlude House az Ayutt and Associates tervezésében

Bár az Interlude House kívülről ijesztő jelenlétet jelent – mint egy fekete lyuk, úgy tűnik, hogy a szerkezet magába szívja a környező fényt –, “Belépve a látogatókat egy nyitott tér várja, amely tele van színes műalkotásokkal és természetes fénnyel, amely „berobban” egy fénnyel teli oázis, amely fokozatosan elhalványul a sötétből” – mondják az Ayutt and Associates design (AAd) építészei.

„A ház nem más, mint egy díszlet, tele füsttel és tükrökkel, és koreografált, hogy egy precíz eseménysorozaton keresztül szórakoztasson.” A ház egyik látványossága azonban, amelyet csak a tulajdonosok tartanak fenn, a nagy fürdőszoba.

Egy szoborszerű, teljesen fekete fürdőkád áll egyedül a tér közepén, körülvéve az érett zöld márvány gazdag, testes színével. A nappali üvegtéglafal fényében mosott szenzoros fürdőt esténként, amikor a ház a legnagyobb csendben áztatja át az éjszakai takaró.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb