„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Gonzalo Lebrija szoborszerű világítótornyot tervezett, mely “olyan, mint egy templom”

Gonzalo Lebrija mexikói művész bemutatta a nyugat-mexikói Costalegre partvidékén álló El Faro szoborszerű világítótornyot és művészeti galériát. Az El Faro egy szélesebb körű fejlesztés részeként egy félszigeten épült, kiállítási térként és helyi “mérföldkőnek” szánták, amely a helyi hajók és halászok számára világítótoronyként is működik majd.

Lebrija a világítótornyot “olyan formával és stílussal tervezte, amely úgy lett kitalálva, hogy időtállónak tűnjön”. Lebrija ugyanakkor arra is ügyelt, hogy a világítótorony működőképes legyen, és ne tűnjön ki a helyéről a tengerparton.

Egy boltíves bejárat egy 18 méter magas térbe vezet, amely installációk és kiállítások befogadására szolgál majd. A tér falai köré tekeredve egy csigalépcső vezet fel a tetején található obszervatóriumba. A felfelé vezető út különböző szintjein négy trapéz alakú ablak keretezi a kilátást az óceánra, a környező strandokra, mangómezőkre és a Chalacatepec torkolatára.

Lebrija a “köztéri szobrászat és a nagyméretű műalkotások” iránti érdeklődéséből fakadóan a projektet “az építészet és a szobrászat közöttinek” nevezte. “Amikor a műalkotás építészeti alkotássá válik, fizikai és teljesen magával ragadó élményt nyújthat a nézőnek” – tette hozzá a művész.

Lebrija szerint az El Faro “egy olyan kortárs design, amely a világítótorony jelentéséből merít, miközben újraértelmezi, hogy mi lehet az”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az El Faro a mexikói Jalisco csendes-óceáni partvidékén épülő Xala lakó- és turisztikai üdülőközpont részét képezi. A 2026-ra tervezett fejlesztés az épülő Costalegre repülőtér közelében 115 lakást, két butikhotelt, egy hostelt és számos tengerparti villát tartalmaz majd.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb