„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Rebello Hotel egy egykori gyárban épült Porto folyópartján

A Metro Urbe építészstúdió által tervezett szálloda egy sor korábbi ipari épületet foglal el a portugáliai Portóban, a Douro folyó partján. A projektben a csapat a Quiet Studios belsőépítészeteivel működött együtt.

A Rebello Hotel több 19. századi épületben helyezkedik el, amelyeket a Metro Urbe felújított és új kiegészítésekkel alakított át Vila Nova de Gaia-ban – a folyó túloldalán, a város túloldalán.

A két lisszaboni szállodával rendelkező Bomporto Hotels által üzemeltetett új szálláshelyet helyi megközelítéssel és a folyóparti fekvés teljes kihasználásával tervezték. A Rebello nevét a híres portói rabelókról kapta – fahajókról, amelyeken a portói bor hordóit szállították a folyón -, és a város egyetlen megmaradt hajógyára mellett található. Az épületegyüttes egykor konyhai eszközgyár volt, és egy ideje üresen állt, mielőtt megkezdődtek a munkálatok a terület átalakítására.

A csapat felújított két hosszú, a folyóra néző épületet, megőrizve történelmi kőhomlokzatukat, és a terület közepén két új épületegyüttest épített, amelyek magukba foglalják a kisebb eredeti szerkezeteket, és megoldják a lejtős domborzati viszonyokat.

Az üres vászon előtt Daniela Franceschini spanyol belsőépítész – a lisszaboni Quiet Studios alapítója – helyi művészekkel és kreatívokkal dolgozott együtt, hogy az ipari tereket meleg és kényelmes vendéglátóhelyiségekké alakítsa át. A vintage és kortárs tárgyak felhasználásával a belső tereket négy kulcselem köré építette: víz, bor, fa és ipar.

A retró stílusú recepciós pult felett, amelyet fémrács keretez, egy műalkotás látható, amelyet a rabelosból származó újrahasznosított anyagok felhasználásával készítettek, és amelyet a Studio Ther tervezett egy helyi kézművessel együttműködve. A lobby társalgó és bár a digitális nomádok számára lett kialakítva, hogy a különböző kényelmes, puha üléseken dolgozhassanak vagy pihenhessenek, egy világos térben, ahol csiszolt betonpadló és a mennyezeten látható csatornarendszer található.

A helyszín történelmére utalva a földszinti Pot&Pan étteremben családi ételeket szolgálnak fel nagy fazekakban és serpenyőkben, egy sötét tónusú falakkal és növényekkel díszített térben, amely alkalmi hangulatot teremt. Az épületben kávézó és helyi termékeket és kézműves termékeket árusító üzlet is található, valamint külön-külön vagy együttesen is bérelhető tárgyalótermek privát rendezvények lebonyolítására.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Rebello Hotel 103 szobája és apartmanja 11 különböző típusra oszlik, a stúdióktól a 37 és 195 négyzetméter közötti három hálószobás penthouse-ig. A világos lakosztályok belső tereit diófa, acél, beton és csempe, valamint kortárs bútorok díszítik, amelyek élénk színfoltokat visznek be az egyébként semleges palettába.

A hálószobákban a tervezőcsapat szerint “a tengeri és ipari dizájn által befolyásolt, testre szabott darabok is helyet kaptak, mint például a régi víztartályok által inspirált mosdókagylók és a Douro hullámzó vizét idéző, organikus stílusú ágyfejtámlák”.

A Rebello Hotel vendégei az ókori római fürdők mintájára kialakított, fűtött medencét, szaunát, fitneszközpontot és kezelőszobákat magában foglaló gyógyfürdőt élvezhetik. Végül a negyedik emeleten található Rooftop Bello bárban a folyóra néző, al fresco koktélok fogyaszthatók, és a város terrakotta csempével burkolt égboltjára nyílik kilátás.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb