„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Gheralta Lodge I- különleges panzió Etiópiában

A projekt az ügyfelek azon vágyán alapszik, hogy egy olyan épületkomplexumot alkossanak, amely teljesen el van szakadva az eszeveszett városi élettől, ahol a vendégeket a természet veszi körül, ahol élvezhetik a lélegzetelállító sziklás templomokkal tarkított hegyekre észak Etiópiában. A komplexum az „albergo diffuso” olasz koncepcióján alapul, amely szó szerint „szétterjedt szállodát” jelent.

A projektet a Nicole Cieri Architects építészeti cég végezte 2014-ben. Az “albergo diffuso” koncepciója az egyetlen nagy szerkezet helyett több kisebb épületből álló szálláshelyet szorgalmaz, amelyek a szabadban lévő “vízszintes összeköttetésekké” váló utak mentén helyezkednek el. Így a természet teljes élvezetét lehetővé téve, egyesül a természet és az építészet. A projekt egy központi udvar köré van elrendezve, amely jellemző a hagyományos helyi építészetben.

A modernitás és a hagyomány szintézisének elérése, valamint a tartósság és a költségcsökkentés stratégiájának megvalósítása érdekében az építészek egyetértésben a megrendelőkkel úgy döntöttek, hogy helyi anyagokra támaszkodnak, ugyanazokra, amelyeket évszázadok óta használnak a helyi Tigrinya-gazdálkodók: száraz kőfalak, fa mennyezet és zöld tető. A kifejezetten félszáraz éghajlatra szabott natív technológia kizárólagos használatának köszönhetően azok nem csak tökéletesen beillenek a környezetükbe, de a kényelem is garantált az egyes épületek belsejében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb