napi hírmorzsák

Gaetano Pesce 400 színes széket készített kézzel a Milánói divathétre

Egyre gyakoribbá válik, hogy a design és az építészet világa átfedésben van a divattal és annak folyamatos törekvésével, hogy a kultúra élvonalában maradjon.

Gaetano Pesce, az olasz építész és a 20. század tervezésének úttörője, aki négy évtizedes pályafutása során építészeti, várostervezési, belsőépítészeti, kiállítási és ipari formatervezési megbízásokat kapott, egy egyedi dizájn-divat koncepciót keltett életre.

Az olasz építész és tervező a Bottega Veneta über-luxus olasz divatházzal együttműködésben az SS23-as kollekció bemutatójára, mely az idei Milánói Divathéten zajlik le, 400 teljesen egyedi, technicolor széket készített kézzel, kifejezetten az eseményre.

Gaetano Pesce 400 kézzel készített széket alkotott meg a Bottega Veneta SS23 divatbemutatójára a 2022-es Milánói Design Héten.
Gaetano Pesce 400 kézzel készített széket alkotott meg a Bottega Veneta SS23 divatbemutatójára a 2022-es Milánói Design Héten.
Gaetano Pesce 400 kézzel készített széket alkotott meg a Bottega Veneta SS23 divatbemutatójára a 2022-es Milánói Design Héten.

A székek esztétikája olyan egyedi, mint a Faberge-tojások (ékszerekkel kirakott és zománcozott húsvéti dísztojások, amelyeket Peter Carl Fabergé francia származású orosz ékszerész készített 1885 és 1917 között III. Sándor és II. Miklós orosz cárok megrendelésére), mindegyik egy szivárványszínű, kavargó színekből álló álom. Míg egyes székek sztoikus márványt és sokszínű cukorkahegyeket idéznek, másokat Bottega Veneta kiegészítőket ábrázoló, kézzel rajzolt minták díszítenek – mind egyedi műtárgyak, amelyeket nem csak csodálni kell, hanem a divatbemutató szerves részévé kell tenni.

A “Come Stai?” címet viselő kollekció tényleges ülőhelyként szolgált a kiállítás résztvevői számára, maguk is aktív kontrasztot alkotva az alatta lévő padló kavargó árnyalataival. És mint maga a divat, a székek is többrétegű célt szolgálnak. Pesce színes, kézzel készített székei a divat sokszínűségének alaptémáját hivatottak kiemelni, és erőteljes kijelentést tesznek a tömegtermelésről, valamint arról, hogy a bútorok karbonmásolatai milyen pusztító hatással lehetnek egy darab egyéniségére.

Erykah Badu zenésznő merész szőrme ruhát visel a Bottega Veneta bemutatóján, amely éles kontrasztot alkot Pesce színes székterveivel.

Ahogy Pesce egy forgatáson folytatott beszélgetés során kifejtette: “Mindannyian eredetiek vagyunk, és ez az egyik témája a tervezésemnek”. Azt is hangsúlyozta, hogy a tervezésben fontos az áramlás és a változás, szemben a stagnálással, amelyet a kereskedelmi reprodukció eredményezhet, és hozzátette: “tervezőként eredetit készítek, nem pedig szabványosított sorozatokat”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A forma, a funkció és a gondolat szükséges a tervezéshez és a művészethez” – mondta Pesce, mielőtt leleplezte az elsőt a 400 “Come Stai?” szék közül. A kollekció a Design Miami 2022 kiállításon talál majd új életre, és az egyes székek végül megvásárolhatók lesznek.

Forrás: www.dornob.com // www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb