„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Adam and Arthur szoborszerű szekrényt alkotott több mint 16.000 darab szalmaszállal berakva

Az Adam and Arthur dizájnerduó egy monokróm szekrényt adott ki, amelynek hullámzó sziluettje a gyermeke melletti anya gyakori művészeti motívumára utal. A két méter magas szekrény Arthur Seigneur francia intarziaművész és Adam Goodrum ausztrál ipari formatervező együttműködésének eredménye, akik 2015 óta dolgoznak együtt az Adam and Arthur név alatt.

A “Mother and child” szekrényt szalma intarziával díszítik, egy olyan kézműves technikával, amelynek lényege, hogy lapított szalmaszalagokból mintákat formáznak, és ezeket a bútorokba ágyazzák. Ebben az esetben 16 000 egyedi fehér szalmadarabot intarszíroztak a szekrénybe, hogy a szekrénynek fazettált gyöngyházfényű csillogást adjanak, amelyet fekete szalagok törnek meg. A fekete csíkok szintén szalmából készültek, amelyet a tervezők maguk festettek.

A szekrény két ívét úgy tervezték, hogy egy anya és gyermeke sziluettjét sugallják – ez a téma a történelem során gyakran megjelenik festményeken és szobrokon. Ez az utalás még nyilvánvalóbbá válik, amikor a szekrényt a két dupla ajtón keresztül kinyitjuk, és a belső térben két alak fejére és vállára emlékeztető félköríves részleteket fedünk fel.

A szalma sokoldalú és “ökológiai szempontból csodálatos anyag”, Adam és Arthur szerint gyorsan és fenntartható módon termeszthető, és bioüzemanyagként, építőanyagként vagy dekorációként használható. A szárak intarziává alakítása technikai kihívás, és a Mother and child modell esetében még nagyobb kihívást jelent, hogy a sötétebb árnyalatokkal szemben fehér szalmát használtak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A művészi szekrény egyike annak az öt projektnek, amely a 2022-es Dezeen Awards bútortervezés kategóriájában került a döntőbe.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb