„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld hírek

A BIG és Carlo Ratti egy gyönyörű biofilikus felhőkarcolót épített Szingapúrban

A biofil tervezés egy olyan koncepció, amelyet az építőiparban használnak a lakók természetes környezethez való kapcsolódásának növelésére a közvetlen természet, a közvetett természet, valamint a tér- és helyviszonyok felhasználásával.

Rengeteg jó ok van arra, hogy több zöldet építsünk be a városi környezetbe. A fák, bokrok, fű és más növények segítenek hűvösebbé tenni a városokat azáltal, hogy mérséklik a városi hőszigethatást, amely akkor jelentkezik, amikor az olyan anyagok, mint a beton és az aszfalt elnyelik a hőt, és visszasugározzák azt a városi környezetbe. Emellett növelik a biológiai sokféleséget, szebbé teszik a városokat, és javítják a levegő minőségét.

Úgy tűnhet, hogy az erősen fejlett városokban nincs sok hely több zöldterületnek, de Szingapúr bebizonyítja, hogy mindenféleképpen be lehet építeni, még a felhőkarcolókon belül is. A Bjarke Ingels Group (BIG) és a Carlo Ratti Associati által tervezett CapitaSpring a legújabb projekt, amely gyönyörű növényzetet hoz Szingapúr rendkívül sűrű városi szövetébe.

A több mint 918 láb magas CapitaSpring hihetetlen 80 000 növényt tartalmaz 51 emeletén. Ezek a zöldterületek “zökkenőmentes átmenetet biztosítanak a kert és a város között”, az épület alján, magjában és tetején található buja növényzettel beültetett oázisokkal.

“Szingapúri származású emberként megtiszteltetés és alázat számomra, hogy hozzájárulhatok a szingapúri építészet folyamatos fejlődéséhez, amely a kortárs és a trópusi építészet sajátos keveréke” – mondja Brian Yang, a BIG felelős partnere. “A mi tervünkben ez a kert és a város közötti zökkenőmentes átmenetként nyilvánul meg, amely a homlokzatokban és a különböző programokat összekötő, buja, spirálisan ívelő kertek sorozatában artikulálódik, és tele van a felhasználás spektrumát képviselő kényelmi szolgáltatásokkal.”

“Tervünk célja, hogy folytassa Szingapúr úttörő vertikális urbanizmusát a 2800 méter magas, változatos szomszédsággal, ahol belül és kívül is lehet dolgozni, élni és játszani” – mondta Bjarke Ingels alapító partnere. “A szingapúri urbanisztika egyedülálló – egyszerre rendkívül sűrű és zöld – jellegéből adódóan úgy döntöttünk, hogy a terv a trópusi urbanisztika vertikális felfedezése lesz. A szintben az utcát lezárjuk, hogy egy új lineáris parkot és nyilvános teret alakítsunk ki.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ingels hozzáteszi, hogy “a torony közepén egy függőleges park egy spirális sétányt alkot, amely trópusi fatörzsek és lombkoronák között emelkedik felfelé. A tetején egy városi erdő táplálja az épület összes éttermét és kávézóját, és lehetővé teszi a látogatók számára, hogy élvezzék a csúcs buja környezetét”.

Az épület alsó nyolc emeletén lakások találhatók, olyan kényelmi szolgáltatásokkal, mint úszómedence, futópálya, edzőterem, jacuzzi, társalgó, szociális konyha és grillgödrök. A felső 29 emeleten prémium kategóriás irodahelyiségek találhatók. A kettő között található a “zöld oázis”, egy szabadtéri kert, ahol a lakók, az irodai dolgozók és a látogatók egyaránt sétálhatnak, összegyűlhetnek és pihenhetnek.

Szingapúr a világ 100 legnépesebb városa közé tartozik, lakossága mintegy 6 millió fő. Egyúttal az egyik legzöldebb is. 1965-ben, a brit gyarmati uralom után a szingapúri vezetők úgy döntöttek, hogy a nemzetállam a “kertvárossá” válásra összpontosít, és a zöld területeket és a növények városi környezetbe való bevezetésének kreatív módjait helyezi előtérbe.

A korlátozott telekkínálat miatt Szingapúr felfelé építkezik, arra ösztönözve az építészeket és a fejlesztőket, hogy a felhőkarcolók és a kertek összefonódjanak. Az olyan projektek, mint a Marina Bay Sands, a Raffles City, a Changi repülőtér és most a CapitaSpring példaképként szolgálnak a világ számára, demonstrálva a kreatív zöldterületek értékét a növekvő városokban.

Forrás: www.archdaily.com // www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb