„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Francis Kéré lucfa rönk pavilont rendezett Milánóban egy közösségi konyha köré

A Burkinabè építész, Diébédo Francis Kéré lucfenyő rönkökből készült kör alakú pavilont hozott létre a német Next 125 konyhamárka számára a milánói tervezési héten.

A The Fireplace névre keresztelt pavilon célja, hogy feltárja a konyha koncepcióját, amely a közösségi összejövetel és megosztás helye a lekerekített szerkezete és a központi konyhaegység révén.

A “modern kifinomult konyha” és az “archaikus” fából készült menedékhely szembeállítása a pavilon középpontjában a Next 125 kollekciójának elegáns konyhaszigete áll, amely tükrözött egységeket tartalmaz márványos felülettel. Mögötte a fa szerkezetbe egy hozzáillő hűtőegység van beépítve, amely a sziget háttereként szolgál. A szigethez csatlakozó kör alakú asztalt két fémláb tartja fel, és további közös felületet képez.

Két íves nyílás jelenik meg, mintha a szerkezetbe vésték volna, és lehetővé teszik a mozgás áramlását a központi konyhabútorban és körülötte. A közösségi összejövetel egy elemét hangsúlyozva a fa ülőgarnitúrák látszólag kinyúlnak a szerkezet falaiból, és körbeveszik a pavilon alját.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tetőn található kis, rejtett nyílások, amelyeket az építész a barlangon belüli természetes nyílásokhoz hasonlít, fényzsebeket hoznak létre, amelyek bevilágítanak a belső térbe. A projekthez felhasznált fenyőt helyben szerezték be a Next 125 németországi bázisáról, ahol a szerkezetet egy helyi asztalos készítette, majd hat szakaszban szállították és Milánóban szerelték fel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb