„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Fosszilis energiahordozók

Ebbe a csoportba a kőolaj, a földgáz, és a különböző szénfajták tartoznak, amikkel több probléma is van. Kitermelésük, felhasználásuk nem környezetbarát (fogyásukkal arányosan egyre kevésbé az), valamint mikor elfogynak, az okozott környezeti károk mellé gazdasági és társadalmi mélypont is társul – hacsak nem készülünk fel erre. Ki ne hallott volna már a tengerbe, talajba ömlött rengeteg olajról, ami mindent elpusztít, óriási bányákról, mérgező meddőhányókról, elszennyeződött, eltűnt vízkészletekről, vagy a levegő szennyezettségének óriási mértékű emelkedéséről, savas esőkről, globális felmelegedésről? Mindezekért nagyrészt a fosszilis energiahordozók használata a felelős, amik a világ energiaszükségletének több mint 80%-át fedezik jelenleg.

Nem beszéltünk még ezek egyre növekvő és a jövőben várhatóan drasztikusan növekvő árairól, az emberek energiaszolgáltatóktól való függéséről, az egyre növekvő energiaszámlákról. Jó ha tudjuk, hogy míg az 1900-as években egy hordónyi olaj energiájával 100 hordónyit tudtak kitermelni, addig ma 10 hordónyit és a hatalmasnak mondott olajtartalékok kitermelése már csak 1:3 arányban lehetséges. Tavaly hetekig nem kaptunk földgázt. Mi történik ha ezeket a csapokat egyszer gazdasági, vagy politikai okokból végleg elzárják? Mi lesz, ha idén, vagy jövő télen akár csak egy hónapig nem fogunk gázt kapni? Meddig elegendőek és megfizethetőek a készletek?


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb