„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Sordo Madaleno maja piramisok által inspirált lakótömböt hozott létre Mexikóban

A Sordo Madaleno helyi építészeti stúdió egy lakótömböt hozott létre Mexikóban egymásra rakott “kockalakásokból”, amelyet maja piramisok inspiráltak.

A “The Village” a mexikói Yucatán-félsziget északkeleti részén található, 14 885 négyzetméteren, 12 méter magassággal, öt emeleten. A “régió ókori történelmének lépcsőzetes piramisairól” mintázott épület egymáshoz kapcsolódó, kocka-térfogatokból áll, teraszokkal, fa redőnyökkel, üvegezéssel és nyitott szerkezettel.

A komplexum lakásai 4 méterszer 4 méteres egységekkel kerültek beosztásra, melyekben 80-160 négyzetméteres területen egy-négy hálószoba áll rendelkezésre. A csapat szerint a rendszer lehetővé teszi mind a “szigort”, mind a “rugalmasságot” a tervezésben.

Az épület mélyen fekvő teraszait 80 százalékban őshonos fajokat tartalmazó ültetvények népesítik be, amelyek veteményeskertként is használhatók. A lakások számos olyan helyiséghez csatlakoznak, amelyek célja közösséget teremteni a lakóházak között, beleértve a medencéket, a minigolfot, a függőágyat, a szabadtéri mozit, a tűzrakó helyeket, a fitnesztermet és az éttermet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület része a Sordo Madaleno, a CUAIK Arquitects és az Artigas Arquitects által tervezett nagyobb, 236 hektáros Corasol fejlesztésnek a Riviera Mayán, amely számos társasházat és egy golfpályát körülvevő rezidenciát foglal magában.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb